''There is always hope...''Ιωννης Κανδης
Λγα Λγια
Google


Internet
http://7lyk-kallith.att.sch.gr

Μαθητικ Συμβολια 
...
Ενημερωθετε απ το
ημερολγιο του
Σχολεου μαςe-class 7Μπορετε να αποκτσετε πρσβαση στα
ηλεκτρονικ μαθματα του Σχολεου
μας πατντας
εδ
Στην ναζτηση Μαθημτων, στο πεδο 
νομα Σχολεου, πληκτρολογστε
7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΛΛΙΘΕΣ και 
επιλξτε το αντστοιχο μθημα.

Portal
· Home
· Picasa
· Top 10
· Web Links
· 
· 
· 
· 
· 
· 
&
Update by U.S. Naval Observatory

Click here for more information
Moon
Update by NASA Goddard Space Flight Center

Click here for a larger image
Sun

Block created for PHPNuke 6 .0 by Chris Karakas

RSS e-Emph@sis
RSS ...
·last page

" target="new">Object Not Found

...

 deroukakis "

Πρασαν πολλς δεκαετες απ την δρυση της Σχολς Ικρων, οι ρζες της οποας ανγονται στις ανλογες Σχολς της Γαλλας, απ' που αποφοτησαν οι πρτοι λληνες Ιπτμενοι και Μηχανικο. Η Ιστορικ μνμη στρφεται με σεβασμ και εκτμηση προς τις θυσες και το ργο λων εκενων χρις στους οποους η Πατρδα και ο Λας μας απολαμβνουν των αγαθν της Δημοκρατας και της ελευθερας, αλλ και των επιτευγμτων του Πολιτισμο. 


Μσα στο πλθος των επωνμων και ανωνμων εραστν της ελευθερας και τα ιδανικ της Πατρδας μας, εξχουσα θση κατχουν στον κατλογο της προσφορς και της θυσας οι εροπροι μας. π τη χρησιμοποηση του αεροσκφους στις πολεμικς επιχειρσεις του 1912 μχρι σμερα, η εροπορα μας προστατεει τους ουρανος της Πατρδας απ κθε επιβουλ.

Η Σχολ Ικρων στα πλασια των σπουδν της παργει και  μεταδδει τη γνση στους σπουδαστς της με την ρευνα και διδασκαλα της εροπορικς επιστμης και τεχνολογας, καθς και των συναφν θεωρητικν, θετικν και εφαρμοσμνων επιστημν. ναπτσσει τις στρατιωτικς αρετς και τη στρατιωτικ αγωγ στε να διαμορφνει αξιωματικος της Πολεμικς εροπορας (Π..) με στρατιωτικ και αεροπορικ συνεδηση, μρφωση αντατου επιπδου, καθς και κοινωνικ, πολιτιστικ και πολιτικ παιδεα και αγωγ, παρχοντς τους τα εφδια για να καταστον ικανο ηγτορες με ρτια επαγγελματικ και επιστημονικ κατρτιση. Διοργαννει απ κοινο με τα Πανεπιστμια, Προγρμματα Μεταπτυχιακν Σπουδν (Π.Μ.Σ.) και διεξγει επιστημονικ ρευνα σε τομες ενδιαφροντος της Πολεμικς εροπορας.

Η επιλογ των Ικρων γνεται μετ απ επιτυχα στα μαθματα, κατ τις πανελλνιες εξετσεις, αλλ και ανταπκριση στις ψυχοτεχνικς και αθλητικς δοκιμασες επαγγελματικς καταλληλτητας. Οι δυναττητες εναι ανμεσα σε δο κατευθνσεις. Η γνση των ιδιαιτεροττων αλλ και των προσντων που απαιτε κθε μα απ τις δο κατευθνσεις εναι ο ουσιαστικς οδηγς επιλογς. μως κυραρχο στοιχεο που πρπει να υπρχει στην ψυχ κθε νου που θλει να ρθει στη Σχολ Ικρων εναι η αγπη για την Πολεμικ εροπορα.

π τη Σχολ χουν αποφοιτσει, τουλχιστον 2.600 Ιπτμενοι, 1200 Μηχανικο και λλες ειδικτητες ανλογα με τις ανγκες της Π..

Σμερα εκπμπεται ως μνυμα διαβεβαωσης σε λους τους μελλοντικος καρους τι οι πλες της Σχολς Ικρων εναι πντοτε, ανοικτς γι λους εκενους που χουν τη θληση την πστη και την αγπη να συνεχσουν την παρδοση και την ιστορα της Πολεμικς μας εροπορας. Η πολιτεα με φροντδα βελτινει συνεχς τις συνθκες, το περιβλλον σπουδν και στη συνχεια την εξλιξη των Ικρων και ξιωματικν αντστοιχα. ναγνωρζεται απ λους το ιδιατερο και το σημαντικ του ργου του σημερινο λληνα ξιωματικο της εροπορας και για αυτ πραν της εκτμησης και του θαυμασμο που απολαμβνει απ τον Ελληνικ Λα χει και την συμπαρσταση της Πολιτεας σε λους τους τομες.

ΠΡΣΤΣΗ : Δυναμικ σνθεση Ικρου και αεροπλνου

ΡΗΤΟ : ΜΕΣ ΔΕ Γ' ΕΣΣΟΜΕΘ ΠΟΛΛΩ ΚΡΡΟΝΕΣ

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ : Εμες θα γνουμε πολ καλτεροι απ σας

 

Τριν ουν χορν ντων κατ τας τρεις ηλικας και συνισταμνων εν ταις εορτας...
ο μεν των γερντων αρχομνος δεν: "μς ποκ' μες λκιμοι νεαναι"
ετα ο των ακμαζντων ανδρν αμειβμενος : "μς δε γ' εμες, αι δε λις αυγσδεο"
ο των παδων : "μς δε γ' εσσμεθα πολλ κρρονες"

 

 

Λακο στχοι, τους οποους τραγουδοσαν οι αρχαοι Σπαρτιτες χορεοντας...
Γροντες : "εμες κποτε εμασταν ρωμαλοι, γενναοι νοι"
νδρες  : "εμες μως εμαστε τρα, αν θλεις δοκμασε"
Νοι : "αλλ εμες βεβαως θα γνουμε πολ καλτεροι απ σας"

 

 

π το βιβλο του D.L.PAGE POETAE MELICI GRAECI, OXFORD 1962 
κεφ. CARMINA POPULARIA σελ. 461

 

 

Τα χαρακτηριστικ και βασικ προσντα, τα οποα ο καρος οφελει να καλλιεργσει για να ανταποκριθε πλρως, στην αποστολ του, εναι : πνευματικ ευφυα, πνευματικ ετοιμτητα, κρση, θληση, θρρος, αποφασιστικτητα, πρωτοβουλα, ευσυνειδησα, πνεμα δικαιοσνης, αμεροληψα, υψηλ ηθικ, ψυχικ αντοχ, πειθαρχα, ανλυψη ευθυνν, στρατιωτικ πνεμα, ευγνεια, υψηλ μρφωση, υγεα και ριστη φυσικ κατσταση.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤ - ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡ

 χοντας υπ' ψιν πντοτε τι ο καρος αποτελε δκιμο μλος της οικογνειας των αξιωματικν και τι συμβολζει το νο αμα του σματος, του οποου η υγεα, η συνοχ, η ανπτυξη και η παρξη εναι ρρηκτα συνδεδεμνες με την υψστης σπουδαιτητας Εθνικ αποστολ της ασφλειας και της μυνας της χρας, θα πρπει να συγκεντρνει και να προσελκει το ενδιαφρον, την αγπη την εκτμηση και το σεβασμ ολοκλρου του κοινωνικο συνλου, αποτελντας πρτυπο παρδειγμα κοινωνικς συμπεριφορς και τρησης συγκεκριμνων κοινωνικν καννων.

Για το λγο αυτ καλλιεργε χαρακτρα & συμπεριφορ που ανταποκρνονται στο αξωμα της ιδιτητας και της αποστολς του. Η ενσυνεδητη εφαρμογ και η πστη σε συγκεκριμνες αξες και καννες κοινωνικς  συμπεριφορς απ την πλευρ του Ικρου αποδεικνει το βαθμ κοινωνικτητας του, την ωριμτητα και τη μρφωση του.

Ο καρος χει κατανοσει τι ο ρλος και η αποστολ του συνεπγονται "επιπλον" ευθνες και καθκοντα. ποδχεται συνειδητ τους καννες κοινωνικς συμπεριφορς που η ιδιτητα και η κοινωνικ του θση επιβλλει.

ΣΚΟΠΟΣ - ΠΟΣΤΟΛΗ ΙΚΡΟΥ

Σκοπς και αποστολ του Ικρου μως, δεν εναι μνο η τυπικ εφαρμογ των συγκεκριμνων καννων καλς συμπεριφορς αλλ και η σταδιακ ολοκλρωσ του σε λους τους τομες, με αποτλεσμα να ενσαρκνει, χι μνο τον ιδανικ αξιωματικ της Π.. μετ την αποφοτησ του απ την Σχολ Ικρων, αλλ και να "πρτυπο", θετικ παρδειγμα μμισης για τους νους της πατρδας μας. Για την επτευξη αυτο του σκοπο ο 'Ικαρος πρπει να καταστε "κοινωνς" των πρξεων του και να επιδικει συνεχ επικοινωνα με λους τους φορες του κοινωνικο συνλου.

http://www.haf.gr/el/career/academies/si/general/qualifications.asp

Δερουκκης λξανδρος


"
 
· 
·  7lykkall


:

Article Rating
Average Score: 0
: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad