''There is always hope...''Ιωννης Κανδης
Λγα Λγια
Google


Internet
http://7lyk-kallith.att.sch.gr

Μαθητικ Συμβολια 
...
Ενημερωθετε απ το
ημερολγιο του
Σχολεου μαςe-class 7Μπορετε να αποκτσετε πρσβαση στα
ηλεκτρονικ μαθματα του Σχολεου
μας πατντας
εδ
Στην ναζτηση Μαθημτων, στο πεδο 
νομα Σχολεου, πληκτρολογστε
7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΛΛΙΘΕΣ και 
επιλξτε το αντστοιχο μθημα.

Portal
· Home
· Picasa
· Top 10
· Web Links
· 
· 
· 
· 
· 
· 
&
Update by U.S. Naval Observatory

Click here for more information
Moon
Update by NASA Goddard Space Flight Center

Click here for a larger image
Sun

Block created for PHPNuke 6 .0 by Chris Karakas

RSS e-Emph@sis
RSS ...
·last page

" target="new">Object Not Found

...

avgenaki "

Την πρτη μορφ μχης χωρς πλα την συναντμε στους πρτους Ολυμπιακος αγνες στην αρχαα Ελλδα με την Πυγμαχα, την Ελληνορωμακ πλη, και λγο αργτερα με ναν συνδυασμ και των δο, το γνωστ ΠΓΚΡΤΙΟ.
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->

 

Τον κτο (6ο) αινα μ.Χ. O Ινδς μοναχς ο BODHIDARMA (μπντιντρμα), ξεκνησε απ την πατρδα του, και διανοντας χιλιδες μλια, πγε στην Κνα για να παρουσισει το ZEN (πνεμα) του Βουδισμο (θρησκεα της Ινδας) στον αυτοκρτορα WU (ΓΟΥ). 

Επειδ ο αυτοκρτορας τον διωξε, ο BODHIDARMA πγε σε να μοναστρι των SHAO-LIN, 
(κινζων μοναχν) για να διδξει την θρησκεα του Βουδισμο, που εκε τους βρκε σε σχημη κατσταση, σωματικ και ψυχολογικ.

τσι λοιπν αποφσισε, να τους κνει κποιες ασκσεις, απ την αρχαα πολεμικ τχνη της Ινδας, την VAJRAMUCHTI (βζραμοχτι). υτ ρεσε στους μοναχος SHAO-LIN οι οποοι του ζτησαν να τους διδξει και αυτομυνα, επειδ εχαν προβλματα με επιθσεις απ κλφτες και κινζους στρατιτες.

ργτερα οι μοναχο SHAO-LIN ανπτυξαν με τον καιρ μια δικ τους πολεμικ τχνη πο ονομστηκε SHAO-LIN CHUAN- FA (σολν τσουν φα). τσι οι μοναχο SHAO-LIN το 1372 περπου, κατβηκαν στα παρλια της Κνας, και πρασαν απναντι στο νησ της OKINAWA (Οκινβα) που ταν απναντι απ την Ιαπωνα, και εκε κπου αρχζει η ιστορα του KARATE.

Το καρ - τε εναι μα πολεμικ τχνη (η οποα σημανει «ο δρμος των δειων χεριν της οπλης μχης), που αναπτχθηκε στα νησι Loochoo (λουκο η παλι ονομασα των νσων της Οκινβας) απ αρχαιοττων χρνων. Οι κτοικοι αυτν των νησιν εχαν αναπτξει κυρως τεχνικς, που δεν απαιτονταν πλα. Ονμαζαν μλιστα αυτ την τεχνικ "Tei"(τ) που σημανει χρι.

Κατ τη διρκεια της δυναστεας των Tang στην Κνα εισχθη στο Loochoo μα ειδικ μθοδος Kempo (κμπο-πυγμαχας) μαζ με τον πολιτισμ της δυναστεας και συνβαλε τσο πολ στην ανπτυξη του εγχριου τρπου πυγμαχας "Tei" που οι κτοικοι ονμασαν τον αντερο ξνο τρπο "To-dei" (το-ντ), που σημανει "το χρι του Τανγκ" και εχε μα ξεχωριστ υποδοχ, ως μα να μορφ πυγμαχας. 

Το 1406, ο Βασιλις των νησιν Loochoo ανακονωσε τη σσταση ενς ειρηνικο κρτους και απαγρευσε στους πολτες του να κρατον να φρουν πλα. υτ η απαγρευση μως κανε το "Τo-dei" ακμη πιο δημοφιλς. Ββαια, κποιοι πολεμιστς εχαν το δικαωμα να χρησιμοποιον πλα μνο για μυνα και για να προστατεουν το νησ τους απ πιθαν εισβολ. Το 1609, το Ryukyu (ρου – κου πως ονομστηκε στη συνχεια το Loochoo) κατακτθηκε απ τον Ιπωνα Shimazu Daimyo Satsuma (σιμζου ντιμο σατσομα), ο οποος επβαλε το σστημα των φατριν και υποχρωσε λους τους κατοκους να παραδσουν τα πλα τους, εν τους απαγρευσε να ασχολονται με τις πολεμικς τχνες. Οι πολεμιστς του Ryukyu που αντιστθηκαν στον Shimazu - γνωστο για τη γενναιτητ τους και τις πολεμικς τους ικαντητες, μλη της τξης των Shizoku (Σικζου-Σαμουρ) - αναγκστηκαν να αναπτξουν κρυφ τεχνικς μυνας χωρς πλα.

Η μυνα χωρς πλα απ την Οκινβα εισχθη επισμως στην Ιαπωνα για πρτη φορ την νοιξη του 1922 ως Okinawa Kempo To-dei (οκινβα κμπο το – ντι) Ryukyu karate-jutsu (ρουκου καρτε ζοτσου-μχη των δειων χεριν του ρου-κου).

Το WADO RYU σαν σστημα εξσκησης στην τχνη του KARATE , ιδρθηκε απ τον μεγλο Ιπωνα δσκαλο HIRONORI OHTSUKA (1892 – 1982), τον πιο τιμημνο νθρωπο στην Ιαπωνα στον χρο του KARATE, ο οποος για πολλ χρνια μελτησε τα απλοστερα και αποτελεσματικ σημεα του JU JITSU (τζο τζοτσου τζτσου) και τα συνδασε με το KARATE της OKINAWA.

Ο δσκαλος OHTSUKA ταν δη ολοκληρωμνος δσκαλος στο SHINTO YOSHIN RYU JUJITSU (σντο γισιν ρου τζου τζουτσου), ταν ο δσκαλος FUNAKOSHI παρουσασε το KARATE στο Τκιο της Ιαπωνας. Ο Otchuka sensei ενδιαφρθηκε για το karate το 1922.Το 1928 ταν βοηθς του Funakoshi sensei, και το 1931 δρυσε το σστημα του Wado ryu karate καθς και το Wado ryu ju jutsu kenpo,εισγοντας τσι το Οkinawan karate στις παραδοσιακς σχολς του Ιαπωνικο ju jutsu. 

Προσπαθντας να προσαρμσει στην Ιαπωνικ νοοτροπα την προπνηση του karate που δδασκε ο δσκαλος Funakosi, εισγει πρτος τεχνικς προπνησης με ζεγη ατμων που ο νας βρισκταν αντιμτωπος με τον λλο. 

Μχρι ττε η προπνηση βασιζταν σε ασκσεις kihon (βασικς τεχνικς μυνας και επιθσεις χωρς αντπαλο), και kata (βασικς Τεχνικς μυνας και επθεσης ενντια σε πολλαπλος φανταστικος αντιπλους σε διφορες κατευθνσεις). υτς οι τεχνικς χουν μενει γνωστς μχρι και σμερα στην λη του wado ryu karate ως kihon kumite. 

ποτλεσμα αυτν των καινοτομιν ταν η προστριβ του με τον Gishin Funakosi και η αποχρηση του απ την σχολ.


To 1972 του απονεμθηκε απ την αυτοκρατορικ οικογνεια ο ττλος Shodai karate do meijin judan (το μεγαλτερο δυνατν αξωμα που χει δοθε στην Ιαπωνα στο karate). 

Σημανει δε πρτης γενες ρχων βαθμδας δκατου Dan. ταν πρτος ιπωνας ( χι Οκιναβζος ) που δρυσε σστημα karate στα πρτυπα των παραδοσιακν Ιαπωνικν πολεμικν τεχνν, που ορσθηκε σαν πραγματικ πολεμικ τχνη. 

Τιμθηκε επσης για την προσφορ του αυτ στα σπορ με το αντατο μετλλιο τιμς Shiju Hooshu, κατατσσοντας τον σαν τον μνο νθρωπο που τιμθηκε τσο στην ιστορα του καρτε γενικς. 

O μστερ Ohtsuka «σβησε» στις 29 Ιανουαρου 1982 στο Τκιο σε ηλικα 89 ετν, αφνοντας πσω του μια πολ μεγλη κληρονομι στην μεγλη οικογνεια του karate-do. Στην πλκα που τον σκπασε γρφτηκε μα γνωστ φρση του: "η διαφορ ανμεσα στο εφικτ και το ανφικτο εναι η θληση του ανθρπου",γιατ για τον μεγλο δσκαλο τποτα δεν ταν αδνατο.

Το Wado ryu εναι γργορο ρευστ σστημα που επικεντρνεται στις μετακινσεις του σματος την ρα της συμπλοκς.

π τα πιο συναρπαστικ συστματα karate βασιζμενο στην ταχτητα της μετακνησης του σματος ( tai sabaki, nagashi ) και ταυτχρονη αντεπθεση, εμπλουτισμνο με τεχνικς ju jitsu που το καταστον σαν να πλρες σστημα οπλης μχης.

Εναι να απ τα επτ βασικ συστματα του ΚΡΤΕ, τα οποα εναι αναγνωρισμνα απ την Παγκσμια Ομοσπονδα Καρτε (W.K.F - World Karate Federation) και τα μνα αναγνωρισμνα απ την Γενικ Γραμματεα θλητισμο και την Ελληνικ Ομοσπονδα Καρτε γνωστ ως ΕΛ.Ο.Κ. Τα υπλοιπα εναι : SHOTOKAN, SHITO-RYU, GOJU-RYU, SHOTO – KAI, SHIDOKAN και KYOKUSHIN – KAI.

σο αφορ τους Ολυμπιακος αγνες το ΚΡΤΕ εναι αναγνωρισμνο απ την Διεθν Ολυμπιακ Επιτροπ σαν Ολυμπιακ θλημα απ το 1985, μως δεν χει ενταχθε ακμη στο Ολυμπιακ Πργραμμα. Βρσκεται σε πολ καλ δρμο, δη εντχθηκε σαν θλημα ειδικτητας στο Πανεπιστμιο Φυσικς γωγς της Θεσσαλονκης απ το 2002, και πλον χει λες τις παροχς που προβλπονται για λα τα Ολυμπιακ θλματα στους αθλητς που διακρνονται σε Πανελλνια, Πανευρωπακ και Παγκσμια Πρωταθλματα.

Γενικ το Ελληνικ Καρτε χει προσφρει τα μγιστα στην χρα μας. Βρσκεται στην 8η θση Παγκοσμως, στην 5η στην Ευρπη και στην 1η στα Βαλκνια. ριθμε δε πνω απ 520 συλλγους οι οποοι βρσκονται, σχεδν σε κθε σημεο της Ελλδας. Ο ενδιαφερμενος μπορε να βρει πληροφορες για τους συλλγους στην ιστοσελδα της Ελληνικς Ομοσπονδας Καρτε www.elok.org. 

Μαρα υγενκη 

http://www.fcsgreeceforum.com/showthread.php?p=615

"
 
· 
·  7lykkall


:

Article Rating
Average Score: 4
: 4


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


 

Associated Topics


Sorry, Comments are not available for this article.