''There is always hope...''Ιωννης Κανδης
Λγα Λγια
Google


Internet
http://7lyk-kallith.att.sch.gr

Μαθητικ Συμβολια 
...
Ενημερωθετε απ το
ημερολγιο του
Σχολεου μαςe-class 7Μπορετε να αποκτσετε πρσβαση στα
ηλεκτρονικ μαθματα του Σχολεου
μας πατντας
εδ
Στην ναζτηση Μαθημτων, στο πεδο 
νομα Σχολεου, πληκτρολογστε
7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΛΛΙΘΕΣ και 
επιλξτε το αντστοιχο μθημα.

Portal
· Home
· Picasa
· Top 10
· Web Links
· 
· 
· 
· 
· 
· 
&
Update by U.S. Naval Observatory

Click here for more information
Moon
Update by NASA Goddard Space Flight Center

Click here for a larger image
Sun

Block created for PHPNuke 6 .0 by Chris Karakas

RSS e-Emph@sis
RSS ...
·last page

" target="new">Object Not Found

...

To
botsis "

ΟΙ ΠΓΟΙ ΛΙΩΝΟΥΝ
Η ΣΤΘΜΗ ΤΗΣ ΘΛΣΣΣ ΝΕΒΙΝΕΙ
ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ ΚΤΣΤΡΕΦΕΤΙΟι μελλοντικς γενις καλ θα κνουν να σκεφτον το παρδειγμα του Νε και να κατασκευσουν σο εναι ακμα καιρς μια κιβωτ. Σμφωνα με μια μελτη που εδε το φως της δημοσιτητας, κποια πολ μεγλα παγβουνα απ την νταρκτικ ταξιδεουν προς τα ανοιχτ πολ γρηγορτερα απ' τι εχε υπολογιστε.

ν οι πγοι αυτο ακολουθηθον και απ λλους, η στθμη της θλασσας θα αυξηθε κατ κποια σημαντικ εκατοστ μσα στα επμενα εκατ χρνια. Μια ττοια νοδος θα "τρωγε" και θα πλημμριζε πολλ εδφη, θα προκαλοσε σημαντικς ζημις στα αποθματα γλυκο νερο, θα βλαπτε παραθαλσσια οικοσυστματα και θα προκαλοσε μαζικς μετατοπσεις παρκτιων πληθυσμν.
Ερευνητς του νταρκτικο Ιδρματος της ργεντινς, μελτησαν εναριες φωτογραφες της ανταρκτικς χερσονσου που τραβχτηκαν απ το 2001 ως το 2002. ναφρουν λοιπν στο γκυρο περιοδικ Science τι η κατρρευση μεγλων κομματιν πγου που περιβλλουν την νταρκτικ χερσνησο επιτχυνε το Μρτιο πντε απ τα ξι παγβουνα της περιοχς στο δρμο τους προς τα ανοιχτ. Ο γκος του νερο που βρσκεται παγιδευμνος στα παγβουνα εναι αρκετς να ανεβσει εντυπωσιακ τη στθμη της θλασσας. Τα δεδομνα της γεωλογικς εξτασης του φαινομνου δεχνουν δυστυχς πως η κταση αυτν των αποσπσεων πγων εναι πρωτοφανς στην ιστορα του πλαντη
Ολκληρα νησι μπορε να βυθιστον στον αινα μας
 
να τερστιο τμμα πγου με κταση 3.250 τετραγωνικ χιλιμετρα και πχος 220 μτρα αποκπηκε στις αρχς του Φεβρουαρου απ τον κριο γκο των πγων της νταρκτικς για να διασπαστε στη συνχεια σε πολλ μικρτερα παγβουνα, μσα σε διστημα 35 μλις ημερν.
Σμφωνα με τα λγια των επιστημνων που παρακολοθησαν το φαινμενο, ταν σαν να πλει στον ωκεαν να κρτος στο μγεθος του Λουξεμβοργου της μισς Κπρου. Το παγωμνο πλωτ κρατδιο, που ταν γνωστ στον επιστημονικ κσμο με την ονομασα Larsen Β, βρισκταν στο ανατολικ τμμα της νταρκτικς και υπολογζεται τι δημιουργθηκε πριν απ περπου 12.000 χρνια, κατ την τελευταα εποχ των παγετνων.
Η αιτα της αποκλλησης μιας τσο μεγλης κτασης πγου αποδδεται στην νοδο της θερμοκρασας στον πλαντη. Η μση θερμοκρασα στην νταρκτικ απ το 1940 και μετ αυξνεται κατ 0,5 βαθμος Κελσου αν δεκαετα.
Οι επιστμονες χουν υπολογσει τι αν μετ τον Larsen Β αποκολληθε και ο παγετνας Ross, πλι στην ανατολικ νταρκτικ, κτι που θα οδηγσει σταδιακ στο λισιμ τους, η στθμη της θλασσας θα ανεβε κατ πντε μτρα μσα σε λγα χρνια
 
Μσα στο 2005, λιωσαν στο Βρειο Πλο να εκατομμριο 300 χιλιδες τετραγωνικ χιλιμετρα πγων, περισστερα απ τι συνθως λινουν σε να χρνο. Τοτο σημανει τι μειθηκε η κατλευκη απ τα χινια και τους πγους επιφνεια της ρκτικς, που αντανακλ τις ηλιακς ακτνες, κι αυξθηκε η συγκριτικ πιο σκορα επιφνεια της ανοιχτς θλασσας, που απορροφ την θερμτητα των ηλιαχτδων. Με τη σειρ της, η αξηση της θαλσσιας θερμοκρασας στην περιοχ επιταχνει το λισιμο του πγου που χει απομενει εκε
Επιστμονες λνε πως σο πιο πολ θερμανονται οι υδτινες περιοχς τσο μεγαλνει η πιθαντητα για βαια καιρικ φαινμενα, πως καταστροφικος κυκλνες. «Εναι σγουρα να ασταθς σστημα», τονζει ο Γουαλντ μπνταλατ.  
Οι πγοι της ρκτικς προστατεουν τις ακτς των νησιν της περιοχς απ την ανοιχτ θλασσα. λλ καθς οι πγοι  υποχωρον, χωριουδκια σαν αυτ κινδυνεουν να παρασυρθον στον ωκεαν..
 
ν λισει μρος των πγων της Γροιλανδας της δυτικς νταρκτικς θα προκληθε ανψωση των υδτων κατ 7 μτρα περπου.

ν λισουν οι πγοι και της Γροιλανδας αλλ και της δυτικς νταρκτικς η ανψωση υδτων θα φτσει τα 13 μτρα.

Και τλος το πιο αποκαλυπτικ σενριο: αν λισουν οι πγοι της ανατολικς νταρκτικς, το ψος της θλασσας θα αυξηθε κατ 84 μτρα!

υτ το σενριο θα οδηγοσε σε ανψωση των υδτων κατ 6-7 μτρα με αποτλεσμα να εξαλειφθε το κντρο του Λονδνου και να αποκοπον λλες παραλιακς πλεις, πως το Μπρστολ και το Πλμουθ, καθιστντας τις & πλεις-νησι !

Με το σενριο της ανψωσης των υδτων κατ 13 μτρα, να μεγλο μρος της αγγλικς ενδοχρας θα βυθζονταν κτω απ τα νερ. Το σενριο αυτ θα επηρεσει περιοχς πως η ανατολικ γγλα καθς και περιοχς γρω απ το κανλι του Μπρστολ.

Το πιο τραγικ σενριο εναι αυτ της ανδου των υδτων κατ 84 μτρα, το οποο πως τονζουν οι ειδικο θα συμβε μνο αν δεν ληφθον μτρα για την μεωση των αερων εκπομπν νθρακα (το απθανο θα ταν να ληφθον μτρα!). Σε αυτ την περπτωση οι μνες περιοχς που θα εξεχαν σαν νησι απ τη θλασσα, θα ταν οι λφοι και τα βουν της δυτικς γγλας, της Ουαλας και της Σκωτας. ν θλετε να το πομε αλλις: Η Βρετανα θα συνεχσει να εναι μια νησιωτικ χρα, αλλ με περισστερα νησι και δχως τα μεγλα αστικ της κντρα!

22-1017.jpg image by mixalis2004
 

 

"
 
· 
·  7lykkall


:

Article Rating
Average Score: 0
: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad