Αρχική     Νέα     Επικοινωνία     Ο Λογαριασμός Σας     Πανελλήνιες Εξετάσεις
''There is always hope...''Βασικό Μενού
Ιωάννης Κανίδης
Λίγα Λόγια
Αναζητήσεις
Google


Στο Internet
Στο http://7lyk-kallith.att.sch.gr
Εκπαιδευτικά Θέματα

Μαθητές
Μαθητικά Συμβούλια 
Το Σχολείο μας...
Ενημερωθείτε από το
ημερολόγιο του
Σχολείου μαςΠρόσθετες Δραστηριότητες
e-class 7ου ΓΕΛ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣΜπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα
ηλεκτρονικά μαθήματα του Σχολείου
μας πατώντας
εδώ
Στην Αναζήτηση Μαθημάτων, στο πεδίο 
Όνομα Σχολείου, πληκτρολογήστε
7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ και 
επιλέξτε το αντίστοιχο μάθημα.

Εορτολόγιο
Portal Χρηστών
· Home
· Picasa
· Top 10
· Web Links
· Κατηγορίες Θεμάτων
· Ο Λογαριασμός σας
· Παλαιότερα Αρθρα
· Προσωπικά Μηνύματα
· Συστήστε μας
· Υποβολή Αρθρου
Σελήνη & Ήλιος
Update by U.S. Naval Observatory

Click here for more information
Moon
Update by NASA Goddard Space Flight Center

Click here for a larger image
Sun

Block created for PHPNuke 6 .0 by Chris Karakas

RSS e-Emph@sis Το ηλεκτρονικό Περιοδικό του ΠΣΔ
Υπάρχει πρόβλημα επί του παρόντος με τις επικεφαλίδες του κόμβου
RSS Σαν Σήμερα από το ΠΣΔ...
·last page

" target="new">Object Not Found

Διαβάστε περισσότερα ...

Ξένος κινηματογράφος
Ψυχαγωγίαkonth Αρθρα "

Κατά την περίοδο 1907-1908 ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος έζησε δύσκολες στιγμές, εξαιτίας του ασήμαντου των σεναρίων. Από τότε άρχισαν να γίνονται ταινίες με καλλιτεχνικές αξιώσεις για να κατακτήσει ο κινηματογράφος και πάλι το κοινό. Η σημαντικότερη ταινία αυτής της περιόδου είναι «Η δολοφονία του δούκα της Γκύζης», το 1908.Ο κινηματογράφος διαδόθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη και σημείωσε μεγάλη πρόοδο στη Δανία. Η Ιταλία υπήρξε η χώρα, όπου ο κινηματογράφος σημείωσε αλματώδη και θεαματική ανάπτυξη. Την ίδια περίοδο στις ΗΠΑ, ο κινηματογράφος παρουσιάζει μια εντελώς ιδιόμορφη ανάπτυξη. Από το 1910 οι μεγάλες τράπεζες δείχνουν ενδιαφέρον για τη νέα βιομηχανία, επενδύουν τεράστια κεφάλαια και το Χόλλυγουντ μεταβάλλεται σε «Μέκκα του κινηματογράφου». Η σπουδαιότερη φυσιογνωμία των πρώτων χρόνων του Χόλλυγουντ και ένας από τους πιο αξιόλογους σκηνοθέτες, που παρουσίασε ως τις μέρες μας ο κινηματογράφος, είναι ο Δ.Γ. Γκρίφφιθ. Αυτός ασχολήθηκε με την σκηνοθεσία και η ταινία του, «Γέννηση ενός έθνους» το 1915, σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία.
Κατά τα πρώτα χρόνια του παγκοσμίου πολέμου (1914-1917), ανακαλύφτηκε και επικράτησε ένα νέο είδος, τα «ουέστερν», από το σκηνοθέτη Τόμας  ¶ινς. Ιδρυτής της αμερικανικής κωμωδίας θεωρείτε ο Μάκ Σέννετ. Αυτός με μια σειρά από ταινίες μικρού μήκους, δημιούργησε τον τύπο του Σαρλώ,που έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο και υπεραγαπήθηκε.
Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος προκάλεσε την κρίση του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, με αποτέλεσμα να αναπτύξουν την παραγωγή τους οι δύο περισσότερο εξελιγμένες ουδέτερες σκανδιναβικές χώρες, η Σουηδία και η Δανία (1916-1920).
Κατά το 1924 η Γερμανία περνάει οικονομική και δημοσιογραφική κρίση, που είχε σοβαρά επακόλουθα για τον κινηματογράφο, κλείνουν τα στούντιο και οι σπουδαιότεροι Γερμανοί ηθοποιοί και τεχνικοί εγκαταλείπουν τη χώρα τους και καταφεύγουν στο Χόλλυγουντ.Η Αμερική όμως διατήρησε την υπεροχή της στα «ντοκυμανταίρ» και στην κωμωδία, όπου επικρατεί η μορφή του Τσάρλυ Τσάπλιν με αξιόλογες ταινίες, όπως «Το χαμίνι» το 1910 και «Ο προσκυνητής» το 1923.
Στο Χόλλυγουντ εξακολουθούν να παράγονται αξιόλογες ταινίες και έργα ποιότητας. Μεγάλη επιτυχία σημειώνει η αμερικανική κωμωδία. Το 1932, γυρίζεται η ταινία «Τα φώτα της ράμπας» με τον Τσάρλυ Τσάπλιν, η οποία είναι βουβή και προσαρμόζεται απλώς από μουσική. Τεράστια πρόοδο σημειώνει και ο ομιλών κινηματογράφος στη Γερμανία.
Η περίοδος 1935-1940 ήταν μια από τις καλύτερες στην ιστορία του γαλλικού κινηματογράφου. Τότε γυρίστηκαν αρκετές ταινίες του Ζαν Ρενουάρ. Την ίδια περίοδο παράγονται στην Αμερική ταινίες ποιότητας που μερικές από αυτές ήταν του Φράνκ Κάπρα. Ο Ουώλτ Ντίσνεϋ συνεχίζει με τη σειρά των «Μίκυ» και των «Ντόναλτ» και κάνει τα κινούμενα σχέδια πραγματική βιομηχανία. Παράλληλα, παράγει και ταινίες μεγάλου μήκους, όπως «Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι» το 1938.
 


 

"
 
Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Ψυχαγωγία
· Νέα 7lykkall


Πιο δημοφιλής είδηση για Ψυχαγωγία:
Έξυπνες σχολικές μαντινάδες

Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad

Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας

Sorry, Comments are not available for this article.