Αρχική     Νέα     Επικοινωνία     Ο Λογαριασμός Σας     Πανελλήνιες Εξετάσεις
''There is always hope...''Βασικό Μενού
Ιωάννης Κανίδης
Λίγα Λόγια
Αναζητήσεις
Google


Στο Internet
Στο http://7lyk-kallith.att.sch.gr
Εκπαιδευτικά Θέματα

Μαθητές
Μαθητικά Συμβούλια 
Το Σχολείο μας...
Ενημερωθείτε από το
ημερολόγιο του
Σχολείου μαςΠρόσθετες Δραστηριότητες
e-class 7ου ΓΕΛ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣΜπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα
ηλεκτρονικά μαθήματα του Σχολείου
μας πατώντας
εδώ
Στην Αναζήτηση Μαθημάτων, στο πεδίο 
Όνομα Σχολείου, πληκτρολογήστε
7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ και 
επιλέξτε το αντίστοιχο μάθημα.

Εορτολόγιο
Portal Χρηστών
· Home
· Picasa
· Top 10
· Web Links
· Κατηγορίες Θεμάτων
· Ο Λογαριασμός σας
· Παλαιότερα Αρθρα
· Προσωπικά Μηνύματα
· Συστήστε μας
· Υποβολή Αρθρου
Σελήνη & Ήλιος
Update by U.S. Naval Observatory

Click here for more information
Moon
Update by NASA Goddard Space Flight Center

Click here for a larger image
Sun

Block created for PHPNuke 6 .0 by Chris Karakas

RSS e-Emph@sis Το ηλεκτρονικό Περιοδικό του ΠΣΔ
Υπάρχει πρόβλημα επί του παρόντος με τις επικεφαλίδες του κόμβου
RSS Σαν Σήμερα από το ΠΣΔ...
·last page

" target="new">Object Not Found

Διαβάστε περισσότερα ...

HOUSE MD= ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
ΨυχαγωγίαLEKKA Αρθρα "

"Ιατρικές υποθέσεις" House M.D.) ονομάζεται ένα αμερικανικό τηλεοπτικό ιατρικό δράμα που ξεκίνησε να προβάλλεται το Νοέμβριο του 2004 από το κανάλι της Fox. Δημιουργός του είναι ο David Shore ενώ την παραγωγή έχει αναλάβει ο ίδιος μαζί με τον σκηνοθέτη Bryan Singer.
Η σειρά διαδραματίζεται σε ένα νοσοκομείο και παρακολουθεί τις περιπέτειες μιας ομάδας γιατρών η οποία σε κάθε επεισόδιο καλείται να κάνει την σωστή διάγνωση για τον εκάστοτε ασθενή.

Επικεφαλής της ιατρικής ομάδας είναι ο ομότιτλος Gregory House, ένας αντισυμβατικός γιατρός, σπεσιαλίστας στον τομέα της διαγνωστικής ιατρικής.Η σειρά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιατρικού μυστηρίου καθώς οι ασθένειες παρουσιάζονται σαν εγκληματίες, για την ανακάλυψη των οποίων η ομάδα πρέπει να λειτουργήσει όπως η αστυνομία συλλέγοντας διάφορα στοιχεία και πολύ συχνά να καταφύγει σε αμφιβόλου ηθικής και νομιμότητας πρακτικές για τη λύση του μυστηρίου. Εκτυλίσσεται στο φανταστικό νοσοκομείο Princeton-Plainsboro Teaching Hospital(PPTH).

Ο House, ένας ατίθασος όσο και μεγαλοφυής γιατρός, ηγείται μιας επίλεκτης ομάδας διαγνωσιολόγων. Σχεδόν κάθε επεισόδιο ξεκινάει παρουσιάζοντας τα γεγονότα που οδήγησαν στην εμφάνιση των συμπτωμάτων του εκάστοτε ασθενή. Το επεισόδιο παρακολουθεί την προσπάθεια του House και της ομάδας του να ανακαλύψουν ποια είναι η ασθένεια και να θεραπεύσουν τον ασθενή.

Το παγκοσμίου φήμης διαγνωστικό τμήμα του House αναλαμβάνει περιπτώσεις οι οποίες έχουν σταθεί αδύνατο να αντιμετωπιστούν σε άλλα νοσοκομεία, έτσι οι υποθέσεις τείνουν να είναι εξαιρετικά περίπλοκες και ασαφείς, ενώ και ο House αρνείται να αναλάβει αδιάφορες υποθέσεις.

Η ομάδα καταλήγει στις διαγνώσεις χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του Σωκράτη και τη διαφορική διάγνωση με τον House να καθοδηγεί τις σκέψεις των υπολοίπων. Συχνά απορρίπτει τις θεωρίες της ομάδας του υποδεικνύοντας ότι έχουν παραλείψει διάφορα στοιχεία. Η ομάδα φτάνει συνήθως σε λάθος διάγνωση με αποτέλεσμα να χορηγήσει λάθος φάρμακα προκαλώντας περισσότερες επιπλοκές αλλά τελικά αυτό τους βοηθάει να βρουν την σωστή απάντηση χάρη στη μελέτη των νέων συμπτωμάτων.

Πολύ συχνά η ασθένεια δεν μπορεί να διαγνωστεί γιατί ο ίδιος ο ασθενής ψεύδεται για τα συμπτώματα και το ιστορικό του, επιβεβαιώνοντας την αγαπημένη φράση του House: "Όλοι λένε ψέματα"(everybody lies).

Η αναγκαστική υπηρεσία του House στην δωρεάν κλινική του νοσοκομείου είναι ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στη σειρά. Ο House αντιμετωπίζει τους ασθενείς με εκκεντρικό τρόπο εφαρμόζοντας ανορθόδοξες θεραπείες αλλά προκαλεί εντύπωση με την ταχύτητα και την ακρίβεια των διαγνώσεών του. Παρόλα αυτά, μέσα από τα άνευ ενδιαφέροντος περιστατικά που αντιμετωπίζει στην κλινική συχνά βρίσκει την απάντηση στο ιατρικό μυστήριο.

Ένα μεγάλο μέρος τς πλοκής περιστρέφεται γύρω από τον εθισμό του House στα οπιούχα παυσίπονα, κυρίως στο Vicodin, το οποίο καταναλώνει σε τεράστιες ποσότητες για να αντιμετωπίσει τον χρόνιο πόνο που του προκάλεσε η αφαίρεση ενός ανευρύσματος στο πόδι του μερικά χρόνια πριν, γεγονός που τον ανάγκασε να χρησιμοποιεί μπαστούνι για να περπατάει. Ο πόνος και η κατάχρηση των φαρμάκων κάνουν ακόμα πιο δύστροπο τον House χωρίς ωστόσο να μειώνουν την οξύδέρκειά του.

Ο House είναι από πολλές απόψεις ένας Σέρλοκ Χολμς της ιατρικής. Αυτός ο παραλληλισμός γίνεται εμφανής από διάφορα στοιχεία της πλοκής όπως η χρήση της ψυχολογίας για την επίλυση ενός προβλήματος, ο εθισμός του House, η διεύθυνση του σπιτιού του, η αγάπη του για τη μουσική, η φιλία του με τον γιατρό James Wilson (αναφορά στον John Watson), ακόμα και ένας παρανοϊκός που πυροβολεί τον House ονομάζεται Μοριάρτι όπως και η νέμεση του Χολμς. Επίσης, ο δημιουργός της σειράς, David Shore, έχει πει ότι το όνομα του ήρωα είναι ένας διακριτικός φόρος τιμής στον Χολμς (House–Holmes).

"
 
Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Ψυχαγωγία
· Νέα 7lykkall


Πιο δημοφιλής είδηση για Ψυχαγωγία:
Έξυπνες σχολικές μαντινάδες

Article Rating
Average Score: 5
Αριθμός Ψήφων: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad

Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας

Sorry, Comments are not available for this article.