''There is always hope...''Ιωννης Κανδης
Λγα Λγια
Google


Internet
http://7lyk-kallith.att.sch.gr

Μαθητικ Συμβολια 
...
Ενημερωθετε απ το
ημερολγιο του
Σχολεου μαςe-class 7Μπορετε να αποκτσετε πρσβαση στα
ηλεκτρονικ μαθματα του Σχολεου
μας πατντας
εδ
Στην ναζτηση Μαθημτων, στο πεδο 
νομα Σχολεου, πληκτρολογστε
7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΛΛΙΘΕΣ και 
επιλξτε το αντστοιχο μθημα.

Portal
· Home
· Picasa
· Top 10
· Web Links
· 
· 
· 
· 
· 
· 
&
Update by U.S. Naval Observatory

Click here for more information
Moon
Update by NASA Goddard Space Flight Center

Click here for a larger image
Sun

Block created for PHPNuke 6 .0 by Chris Karakas

RSS e-Emph@sis
RSS ...
·last page

" target="new">Object Not Found

...

Konth "

Η ντισφαριση, γνωστ με τη ξενγλωσση ονομασα τνις εναι να σγχρονο αθλητικ παιχνδι.

Οι πακτες χρησιμοποιον ρακτες για να χτυπσουν μια κολη λαστιχνια σφαρα που καλπτεται με χνουδωτ φασμα πρα απ να δχτυ στο γπεδο του αντιπλου. Με προλευση την Ευρπη, προς το τλος του 19ου αινα, η αντισφαριση διαδθηκε πρτα σε λο τον αγγλφωνο κσμο, ιδιατερα μεταξ των αντερων κατηγοριν.Η αντισφαριση εναι θλημα στο οποο αγωνζονται δο τσσερις πακτες. ν οι αντπαλοι εναι δο, το παιχνδι λγεται απλ, εν αν εναι τσσερις (να ζευγρι σε κθε πλευρ), λγεται διπλ.

[]
Το γπεδο

Ο αγνας διεξγεται σε ειδικ γπεδο, το οποο χωρζεται στη μση με δχτυ ψους 91 εκ.

[]
Τποι γηπδων

Τα γπεδα χωρζονται σε τρεις βασικς κατηγορες ανλογα με την επιφνεια τους.

 • Σκληρ γπεδα. Η πλειοψηφα των γηπδων στον κσμο. Σε αυτν την κατηγορα ανκει το υστραλιαν πεν που διεξγεται στο Melbourne Park και το U.S. Open που διεξγεται στο USTA National Tennis Center (ακρυλικ επιφνεια).
 • Χωμτινα γπεδα. Στην Ευρπη τα περισστερα γπεδα ανκουν σε αυτν την κατηγορα. Σε αυτν την κατηγορα ανκει το French Open που διεξγεται στο Ρολν Γκαρς (Stade de Roland Garros).
 • Γπεδα με χρτο. Ττοια γπεδα υπρχουν κυρως στην γγλα. Σε αυτν την κατηγορα ανκει το Γουμπλεντον. Η δυσκολα στην συντρηση τους χει οδηγσει σε πολλ γπεδα να καταργον το χρτο και να βζουν λλη επιφνεια (συνθως σκληρ).

Οι μπλες του τνις εναι ελαστικς, λαστιχνιες, ντυμνες με χνουδωτ φασμα, με διμετρο 65 χιλιοστ και βρος 55-60 γραμμρια. Το μγεθος της ρακτας δεν εναι καθορισμνο. χει μκος 65-70 εκατοστ.

[]
Το παιχνδι

Τζστιν Χνιν σε χτπημα "βολ"

Κθε αγνας χωρζεται σε σετ. Οι γυνακες χρειζονται δο νικηφρα σετ, εν οι ντρες συνθως τρα νικηφρα σετ για να κερδσουν ναν αγνα.

Κθε σετ κερδζεται με ξι τουλχιστον νικηφρα games (παιχνδια). Χρειζεται να υπρχει διαφορ δυο γκιμ για να κερδηθε να σετ, εκτς των περιπτσεων που το σετ χει ρθει ισπαλο 6-6. Η νκη του σετ ττε καθορζεται με παρταση (tie-break). Στην παρταση μετρονται οι κερδισμνοι βαθμο και ποιος φτσει τους 7 βαθμος και χει διαφορ 2 βαθμν απ τον αντπαλο κερδζει το γκιμ και συνεπς το σετ. Υπρχει η τση τα σετ να καθορζονται σε παρταση (tie-break) εκτς απ απ το τελευταο σετ το οποο συνεχζεται να παζεται μχρι να επιτευχθε η διαφορ των δο γκιμ. Στα διπλ παιχνδια συνθως αντ για τρτο σετ πηγανουν κατ' ευθεαν σε διαδικασα παρτασης (tie-break) στο οποο κερδζει ποιος φτσει πρτος τους 10 βαθμος με διαφορ 2 βαθμν.

[]
Τουρνου αντισφαρισης

ναφορ στα τουρνου αντισφαρισης που διεξγονται γνεται στην σελδα Κατλογος τουρνου αντισφαρισης.

[]
Τρποι χτυπματος της μπλας στην αντισφαριση

Ο τενστας χει οκτ βασικ χτυπματα στην διθεση του κατ την διρκεια του αγνα: το σερβς, forehand, backhand, βλε, half-volley, overhead smash, drop shot, και το lob.

[]
Το σερβς

Εναι το χτπημα το οποο χρησιμοποιε ο τενστας για να ξεκινσει να πντο.

Υπρχουν διφοροι τρποι σερβς:

 • Flat Σερβς
 • Topspin Σερβς (Μερικς φορς αποκαλεται και "Kick/Kicker" σερβς. Μερικς φορς το μπερδυουν με το "American Twist" σερβς, μια και οι δο τποι σερβς αποκαλονται"Kick/Kicker" σερβς.)
 • American Twist/Twist Σερβς (Επσης, μερικς φορς αποκαλεται και "Kick/Kicker" σερβς, το οποο δημιουργε σγχυση.)
 • Slice/Slider/Sidespin Σερβς
 • Topspin-Slice Σερβς
 • Reverse Slice/Reverse Slider/Reverse Sidespin Σερβς
 • Reverse Twist/Reverse American Twist Σερβς
 • Reverse Topspin-Slice Σερβς

[]
Forehand

Για τον δεξιχειρα παχτη το forehand εναι το χτπημα που ξεκιν απ την δεξι πλευρ του κορμο, συνεχζει μπροστ στον κορμ του εν γνεται η επαφ με την μπλα, και τελεινει με το χρι στην αριστερ πλευρ του κορμο του.

[]
Backhand

Για τον δεξιχειρα παχτη το backhand εναι το χτπημα που ξεκιν απ την αριστερ πλευρ του κορμο, συνεχζει μπροστ στον κορμ του εν γνεται η επαφ με την μπλα, και τελεινει με το χρι στην δεξι πλευρ του κορμο του.

[]
Βολ

Το χτπημα βολ πραγματοποιεται πριν η μπλα αναπηδσει στο δαφος, συνθως πραγματοποιεται κοντ στο φιλ.

[]
Half-Volley

Το χτπημα half-volley πραγματοποιεται ταν η επαφ με την μπλα γνεται αμσως μετ την αναπδηση, κατ την διρκεια ανδου της μπλας, συνθως και αυτ το χτπημα πραγματοποιεται κοντ στο φιλ.

[]
Overhead smash

Το overhead smash εναι να δυνατ χτπημα πνω απ το ψος του κεφαλιο που μοιζει με το σερβς.

[]
Drop shot

ταν ο αντπαλος βρσκεται μακρι απ το φιλ ο παχτης μπορε να επιλξει να χτπημα drop shot. υτ πραγματοποιεται με ελαφρ γγιγμα της μπλας στε μλις να περσει το φιλ και ο αντπαλος να μην προλβει να τρξει για την φτσει εγκαρως.

[]
Lob

ταν ο αντπαλος βρσκεται κοντ στο φιλ μπορε να επιλεγε να χτπημα lob. υτ πραγματοποιεται στλνοντας την μπλα ψιλ πνω απ το κεφλι του αντιπλου στο πσω μρος του γηπδου, και αναγκζοντας το αντπαλο να τρξει στο πσω μρος του γηπδου προσπαθντας να προλβει την μπλα. υτ δνει στο παχτη χρνο για να προετοιμσει την μυνα του στην επμενη βολ. Υπρχει ο κνδυνος η βολ να μην εναι αρκετ ψιλ και ο αντπαλος να καταφρει να overhead smash.

[]
Λαβς ρακτας

Κατ την διρκεια των χτυπημτων ο παχτης χει στην επιλογ του διφορους τρπους πιασματος της ρακτας. υτς ονομζονται continental, semi-western, western, extreme western eastern.

"
 
· 
·  7lykkall


:

Article Rating
Average Score: 0
: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


 

Sorry, Comments are not available for this article.