''There is always hope...''Ιωννης Κανδης
Google


Internet
http://7lyk-kallith.att.sch.gr

Μαθητικ Συμβολια 
...
Ενημερωθετε απ το
ημερολγιο του
Σχολεου μαςe-class 7Μπορετε να αποκτσετε πρσβαση στα
ηλεκτρονικ μαθματα του Σχολεου
μας πατντας
εδ
Στην ναζτηση Μαθημτων, στο πεδο 
νομα Σχολεου, πληκτρολογστε
7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΛΛΙΘΕΣ και 
επιλξτε το αντστοιχο μθημα.

Portal
· Home
· Picasa
· Top 10
· Web Links
· 
· 
· 
· 
· 
· 
chalkiopoulos "

Σε κποιες χρες υπρχουν παραδσεις του Πσχα, σε κποιες λλες υπρχουν τα θη και θιμα αλλ συγκεκριμνα σε μερικς χρες υπρχουν και οι δεισιδαιμονες.Συγκεκριμνος σταθμς μας εναι η Σουηδα, που οι νθρωποι χουν ορισμνες δεισιδαιμονες για το Πσχα. τσι αυτ την εποχ οι Σουηδο υποστηρζουν τι οι μγισσες δουλεουν περισστερο και η μαρη μαγεα τους εξαπλνεται σε ολκληρη τη χρα. Την Μεγλη Πμπτη υποτθεται τι αρχζουν να πετον με τις σκοπες τους για να δουν τον Σαταν και ξαναγυρζουν πσω στη γη το Μεγλο Σββατο. λλη δεισιδαιμονα για την Μεγλη Πμπτη και το Μεγλο Σββατο εναι ταν τα παιδι ντνονται με κουρελιασμνα ροχα και πνε στους γετονες τους για επσκεψη. Μερικο αφνουν μια πασχαλιν κρτα προσμνοντας κποιο γλκισμα καραμλα. Επσης το κθε να χωρι ανβει φωτις τσι στε στο τλος να αναδειχθε νικητς το χωρι με την μεγαλτερη φωτι. Κατ την διρκεια του Πσχα ανβουν πυροτεχνματα και βεγγαλικ τα οποα διασκεδζουν τα παιδι και τους μεγλους.

Μια λλη παρδοση στη Σουηδα γνεται το πρω της Μεγλης Παρασκευς, που τα αγρια του χωριο μαζεουν κλαδι και τρχουν πσω απ τις κοπλες τσι στε να τις κτυπσουν. υτ συνεχζεται ωστου οι κοπλες δσουν στα αγρια κτι να πιουν. Η παρδοση μως αντιστρφεται, τη Δευτρα μετ το Πσχα. τσι τρα χουμε τις κοπλες να τρχουν πσω απ τα αγρια και να κνουν ακριβς τα δια πργματα.

Κτι διαφορετικ και πρωττυπο κνουν οι νθρωποι στο Μεξικ. Μπορε να σας φανε λγο παρξενο, αλλ πιστψτε το γιατ γνεται κθε χρνο με πρα πολλ αφοσωση και πστη. Οι Μεξικνοι χουν ως παρδοσ τους να κνουν κθε χρνο διφορες αναπαραστσεις του τελευταου δεπνου, της προδοσας του Κυρου, της δκης, της Σταρωσης και της νστασης Του. Μλιστα σε κποιες περιοχς γνεται αληθιν η Σταρωση του Κυρου. Εκενοι που λαμβνουν μρος σε αυτς τις παραστσεις ντνονται με ροχα της εποχς εκενης και ετοιμζονται για αυτ την αναπαρσταση απ να χρνο πριν, τσι στε να βγει τσο αληθιν και να αγγξει της καρδις λων ανθρπων.

Το Πσχα στην υστραλα γιορτζεται με διφορα θη και θιμα. Πολλο εναι οι πιστο οι οποοι πνε στις εκκλησες, εν, διφορα ζα πως κουνλια, κυκλοφορον στην πλη για να δσουν την χαρομενη ασθηση του Πσχα. Φυσικ η διασκδαση δεν λεπει και λοι μαζ εννονται για να γιορτσουν σο πιο ωραα την γιορτ της χαρς και της ευτυχας. Κτι πολ διαφορετικ απ εμας, τις χρες τις Ευρπης, εναι η εποχ. Τι στιγμ που εμες γιορτζουμε το Πσχα την νοιξη, στην υστραλα το γιορτζουν Φθινπωρο. Στην μεγλη πλη της υστραλας, το Σδνε, διοργαννονται διφορα σου, εκθσεις, που η διασκδαση κατχει την πρωτι, εν διφορα ζα διασκεδζουν τους μικρος φλους και τα βεγγαλικ δημιουργον κτι το εξωπραγματικ και ανεπανληπτο.

Στη Γερμανα το Πσχα ξεκιν με την μεταφορ του Σταυρο την Μεγλη Πμπτη. Οι Γερμανο χουν ως παρδοση την Μεγλη Πμπτη να τρνε μνο ψρι. Το Πσχα ξεκιν με δοξολογες στην εκκλησα το βρδυ και τελεινει την Κυριακ του Πσχα το πρω. Η Κυριακ θεωρεται οικογενειακ μρα στην Γερμανα και υπρχει ειδικ μενο για το μεσημρι, πως βαμμνα αυγ και μια τορτα σε σχμα αρνιο. Επσης δια μρα τρνε και αλλ γλυκ πως μπισκτα, κικ, σοκολτες. Μια παρδοση για τα παιδι εναι να κρβουν αυγ μσα στον κπο και να παζουν το παιχνδι “Κυνγι του Πασχαλινο υγο” για να τα βρον. λλη παρδοση εναι η φωτι του Πσχα που μαζεουν τα παλι Χριστουγεννιτικα δντρα του χειμνα και τα κανε σε να χρο σαν μνυμα τι τλειωσε ο χειμνας και ξεκινει η νοιξη με το Πσχα.

"
 
· 
·  7lykkall


:

Article Rating
Average Score: 3.62
: 8


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


 

Sorry, Comments are not available for this article.