Αρχική     Νέα     Επικοινωνία     Ο Λογαριασμός Σας     Πανελλήνιες Εξετάσεις
''There is always hope...''Βασικό Μενού
Ιωάννης Κανίδης
Αναζητήσεις
Google


Στο Internet
Στο http://7lyk-kallith.att.sch.gr
Εκπαιδευτικά Θέματα

Μαθητές
Μαθητικά Συμβούλια 
Το Σχολείο μας...
Ενημερωθείτε από το
ημερολόγιο του
Σχολείου μαςΠρόσθετες Δραστηριότητες
e-class 7ου ΓΕΛ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣΜπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα
ηλεκτρονικά μαθήματα του Σχολείου
μας πατώντας
εδώ
Στην Αναζήτηση Μαθημάτων, στο πεδίο 
Όνομα Σχολείου, πληκτρολογήστε
7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ και 
επιλέξτε το αντίστοιχο μάθημα.

Εορτολόγιο
Portal Χρηστών
· Home
· Picasa
· Top 10
· Web Links
· Κατηγορίες Θεμάτων
· Ο Λογαριασμός σας
· Παλαιότερα Αρθρα
· Προσωπικά Μηνύματα
· Συστήστε μας
· Υποβολή Αρθρου
Αλλαγές στις Πανελλήνιες 2009
Εξετάσεις

Νέα δεδομένα στη βαθμολόγηση των γραπτών τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα αντιμετωπίσουν οι φετινοί υποψήφιοι, μετά τις αλλαγές που έκανε το ΥΠΕΠΘ.


Για πρώτη φορά φέτος δίνεται η δυνατότητα στα μέλη κάθε Βαθμολογικού Κέντρου να παρεμβαίνουν όταν κριθεί αναγκαίο, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή σύγκλιση στην αξιολόγηση των βαθμολογητών. Παράλληλα στη διαδικασία της βαθμολόγησης, ο πρώτος βαθμολογητής δεν θα υπογραμμίζει πια- όπως έκανε μέχρι πέρσι- ελλείψεις, σφάλματα, αδυναμίες ή ατέλειες πάνω στο γραπτό, αλλά απλά θα αναγράφει με κόκκινο στιλό τον βαθμό στον ειδικό χώρο κάθε γραπτού, θα υπογράφει στην ειδική θέση του γραπτού και μετά την ολοκλήρωση της διόρθωσης, θα επιστρέφει τα γραπτά στην επιτροπή του Βαθμολογικού Κέντρου. Ο δεύτερος βαθμολογητής θα σημειώνει με πράσινο στιλό ελλείψεις, σφάλματα, αδυναμίες ή ατέλειες πάνω στο γραπτό και θα αναγράφει τον βαθμό στον ειδικό χώρο κάθε γραπτού. Ο βαθμός είναι στην κλίμακα 0 - 100.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δεύτερης βαθμολόγησης και αφού ελεγχθεί η αναγραφή του βαθμού του δεύτερου βαθμολογητή σε κάθε γραπτό και στις δύο θέσεις αριθμητικώς και ολογράφως, αποσφραγίζεται από τη γραμματεία ο βαθμός του α΄ βαθμολογητή και ελέγχεται αν έχει διαφορά από τον δεύτερο βαθμολογητή μεγαλύτερη των 12 μονάδων. Εάν η διαφορά είναι μεγαλύτερη από 12 μονάδες στην κλίμακα 0- 100, τότε στο συγκεκριμένο τετράδιο, αφού επικαλυφθούν οι βαθμολογίες του πρώτου και του δεύτερου βαθμολογητή με αδιαφανή αυτοκόλλητα, παραδίδεται από τη γραμματεία στον αναβαθμολογητή, ο οποίος σημειωτέον δεν μπορεί να είναι από αυτούς που αξιολόγησαν το συγκεκριμένο γραπτό για πρώτη ή δεύτερη βαθμολόγηση.

Η Νεοελληνική Γλώσσα
Αλλαγές έχουμε και στη βαθμολόγηση της Νεοελληνικής Γλώσσας, της οποίας η εξέταση αφορά στο σύνολο των υποψηφίων. Από φέτος στο μάθημα αυτό, το πρώτο θέμα βαθμολογείται με 25 μονάδες και το δεύτερο με 35, οι οποίες κατανέμονται σε επιμέρους ερωτήσεις, ενώ το τρίτο θέμα βαθμολογείται με 40 μονάδες. Σύμφωνα με τις νέες αλλαγές, αν ο υποψήφιος φέρει μαζί του στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται, αντικείμενο ή μέσο απ΄ όσα έχουν απαγορευθεί, ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου, ή θορυβεί και δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών, επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων, απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση και το γραπτό βαθμολογείται με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0).

Καθοριστική η βαθμολογία

Ο ΓΡΑΠΤΟΣ βαθμός στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα θα έχει και φέτος καθοριστική σημασία για τους χιλιάδες υποψηφίους, καθώς είναι αυτός που «κανονίζει» τελικά και εκ των υστέρων την κίνηση της βαθμολογίας σε κάθε μάθημα, αφού έχει τη δυνατότητα να ανατρέπει όλα τα προηγούμενα δεδομένα. Από αυτή την άποψη, η γραπτή επίδοση των υποψηφίων έχει μεγάλη σημασία στη διαμόρφωση της συνολικής βαθμολογίας τους. Ιδιαίτερα τα μαθήματα Κατεύθυνσης, και από αυτά ακόμη περισσότερο τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας, παίζουν τον ρόλο του... τροχονόμου της πρόσβασης.

 
Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Εξετάσεις
· Νέα 7lykkall


Πιο δημοφιλής είδηση για Εξετάσεις:
Αριθμός Εισακτέων ανά Πεδίο και Σχολή από ΥΠΕΠΘ

Article Rating
Average Score: 4
Αριθμός Ψήφων: 2


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad

Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας

Associated Topics

ΓενικάΕκπαιδευτικά ΘέματαΕξετάσεις

Sorry, Comments are not available for this article.