Αρχική     Νέα     Επικοινωνία     Ο Λογαριασμός Σας     Πανελλήνιες Εξετάσεις
''There is always hope...''Βασικό Μενού
Ιωάννης Κανίδης
Λίγα Λόγια
Αναζητήσεις
Google


Στο Internet
Στο http://7lyk-kallith.att.sch.gr
Εκπαιδευτικά Θέματα

Μαθητές
Μαθητικά Συμβούλια 
Το Σχολείο μας...
Ενημερωθείτε από το
ημερολόγιο του
Σχολείου μαςΠρόσθετες Δραστηριότητες
e-class 7ου ΓΕΛ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣΜπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα
ηλεκτρονικά μαθήματα του Σχολείου
μας πατώντας
εδώ
Στην Αναζήτηση Μαθημάτων, στο πεδίο 
Όνομα Σχολείου, πληκτρολογήστε
7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ και 
επιλέξτε το αντίστοιχο μάθημα.

Εορτολόγιο
Portal Χρηστών
· Home
· Picasa
· Top 10
· Web Links
· Κατηγορίες Θεμάτων
· Ο Λογαριασμός σας
· Παλαιότερα Αρθρα
· Προσωπικά Μηνύματα
· Συστήστε μας
· Υποβολή Αρθρου
Σελήνη & Ήλιος
Update by U.S. Naval Observatory

Click here for more information
Moon
Update by NASA Goddard Space Flight Center

Click here for a larger image
Sun

Block created for PHPNuke 6 .0 by Chris Karakas

RSS e-Emph@sis Το ηλεκτρονικό Περιοδικό του ΠΣΔ
Υπάρχει πρόβλημα επί του παρόντος με τις επικεφαλίδες του κόμβου
RSS Σαν Σήμερα από το ΠΣΔ...
·last page

" target="new">Object Not Found

Διαβάστε περισσότερα ...

Η τεχνολογία στη ζωή μας
Κοινωνικάchalkiopoulos Αρθρα "
Παρακαλώ θα ήθελα ένα smartphone. Ή μήπως να πάρω ψηφιακή φωτογραφική με 10 megapixel; Ενα car Navigation παρακαλώ και ένα ΜΡ3 player. Θέλω WiFi router για το σπίτι μαζί με το laptop μου και το PlayStation Portable (PSP).Η καθημερινότητά μας είναι πλέον άρρηκτα δεμένη με την τεχνολογία και τις εξελίξεις της.
Μόλις 10 χρόνια πριν το κινητό τηλέφωνο ήταν «εξωτικό» είδος. Το Ιnternet στην Ελλάδα ήταν ακόμα στο νηπιακό του στάδιο, οι τηλεπικοινωνίες ήταν ακόμα βασισμένες σε πρότυπα της δεκαετίας του ’70. Σήμερα οι υποδομές αλλάζουν, όχι πάντα με την ταχύτητα που θα θέλαμε, αλλά αλλάζουν.
Όμως υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής σε όλα: εξυπηρέτηση ανάγκης και ευκολία χρήσης.
Το κινητό τηλέφωνο δε δημιούργησε μια νέα ανάγκη. Εξυπηρέτησε πολύ καλύτερα και ευέλικτα μια υπάρχουσα. Τα ΜΡ3 players το ίδιο.

Υπάρχουν εκπλήξεις άραγε για το μέλλον;
Εάν δούμε τις εξελίξεις και τις δυνατότητες της τεχνολογίας ψύχραιμα και αποστασιοποιημένα, τότε μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.
Η εξέλιξη της εικόνας προς το High Definition είναι γνωστή, σε κάποιες χώρες είναι ήδη πραγματικότητα από την πλευρά της εκπομπής τηλεοπτικού σήματος, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμα και τα μέσα οικιακής εγγραφής και αποθήκευσης αυτών των εγγραφών, δίνοντας στους καταναλωτές μια νέα διάσταση ποιότητας σε μία από τις πιο αγαπημένες μορφές ψυχαγωγίας. Τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε;
Εάν δούμε τον τρόπο ζωής μας και πώς αυτός εξελίσσεται, θα παρατηρήσουμε μια ουσιαστική αλλαγή: την ευκολία μετακίνησης τόσο για αναψυχή αλλά και για εργασία και διαμονή. Σε αυτό το σημείο έρχεται η τεχνολογία να μας συνδέσει με το «σπίτι» μας, τη δουλειά μας, τη διασκέδασή μας – ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα μας.
Είναι σημαντικό λοιπόν να υπάρχει αυτή η δυνατότητα σύνδεσης.
Το Ιnternet αποτελεί σήμερα το παγκόσμιο σημείο αναφοράς και σύνδεσης, ανεξάρτητα από το γεωγραφικό στίγμα του χρήστη.
«Παντρεύοντας» αυτά τα δύο καταλήγουμε σε έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό:
Απόλυτα διαμορφώσιμη και προσωπική επιλογή ψυχαγωγίας (αλλά και εργασίας), όπου και αν βρισκόμαστε.
Τα εργαλεία υπάρχουν: WiFi Hot spots για DSL συνδέσεις στο Ιnternet, ακόμα και στην Ελλάδα επεκτείνονται ταχύτατα, laptops με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης, φορητές παιχνιδομηχανές όπως το PlayStation Portable (PSP) με ενσωματωμένη τη δυνατότητα WiFi. Εμφανίζονται σιγά σιγά και συσκευές για το σπίτι που γεφυρώνουν το κενό μεταξύ των προϊόντων AV (πχ LCD TV, DVD Recorder) με το Διαδίκτυο. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;
Μπορούμε από την άλλη άκρη της γης (αλλά και από τον κάτω όροφο του σπιτιού μας, είπαμε η γεωγραφία δεν παίζει πλέον ρόλο) να δούμε μια εγγραφή αλλά και ζωντανό πρόγραμμα τηλεοπτικό, να ακούσουμε την αγαπημένη μας μουσική από το ραδιόφωνο, στην οθόνη του laptop μας, όπως αυτή παίζει στην τηλεόρασή μας. Δε φτάνει μόνο αυτό. Εχουμε πλέον και τη δυνατότητα να προγραμματίσουμε την εγγραφή μιας εκπομπής από όπου και εάν βρισκόμαστε, αρκεί μια Ιnternet σύνδεση για να το πραγματοποιήσουμε.
Ψυχαγωγία δεν είναι μόνο η εικόνα. Είναι ο ήχος αλλά και το παιχνίδι. Ολα πλέον μπορούν να φτιαχτούν στα «μέτρα μας». Εξαφανίζουμε τη μαζικοποίηση. Μπαίνουμε στις μικρές πολυτέλειες της ζωής. Φτιάχνουμε ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας και της ζωής ακριβώς στα μέτρα μας. Αυτό είναι και το ουσιαστικό όφελος της τεχνολογίας της ψυχαγωγίας.
Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας της ψυχαγωγίας μας είναι και ο προορισμός. Πού θα πάμε, αλλά και πώς θα πάμε εκεί; Έχει πρατήρια βενζίνης στο δρόμο, εάν χρειαστούμε; Ποιος είναι ο συντομότερος δρόμος; Έχει κίνηση ο δρόμος μπροστά μας; Ποιες είναι οι εναλλακτικές διαδρομές; Καλώς ήρθαμε στην πραγματικότητα του car navigation (στην Ελλάδα κάνει τα πρώτα του βήματα, αλλά σε άλλες δυτικοευρωπαικές χώρες είναι αρκετά διαδεδομένο και εξυπηρετικό για όλες τις καθημερινές μετακινήσεις).

Υπάρχει και συνέχεια: με την εξάπλωση των ασύρματων ευρυζωνικών τεχνολογιών και δικτύων δεν είναι μακριά η μέρα όπου θα είμαστε online παντού και κάθε στιγμή, συνδεδεμένοι με όλο τον πλούτο δεδομένων, επικοινωνίας και ευκαιριών που αυτό συνεπάγεται.
Σε ένα κόσμο που η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα για ελευθερία επιλογής στο χώρο και τον τόπο διαβίωσης και εργασίας είναι επόμενο να δίνει τη δυνατότητα και στην ψυχαγωγία να ακολουθεί αυτόν τον τρόπο ζωής. Φροντίζει μάλιστα αυτό να γίνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή ποιότητα και με τις περισσότερες δυνατές επιλογές. Μας εξασφαλίζει την απόλυτα προσωπική επιλογή στη διαμόρφωση των μέσων και του τρόπου διασκέδασης, ανεξάρτητα από γεωγραφικούς ή χρονικούς περιορισμούς

"
 
Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Κοινωνικά
· Νέα 7lykkall


Πιο δημοφιλής είδηση για Κοινωνικά:
Ηθη και Εθιμα του Πασχα στον Κοσμο

Article Rating
Average Score: 4.23
Αριθμός Ψήφων: 13


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad

Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας

Associated Topics

ΓενικάΕκπαιδευτικά ΘέματαΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΚοινωνικάΟικονομικάΠεριβαλλοντικάΠολιτισμόςΨυχαγωγία