Αρχική     Νέα     Επικοινωνία     Ο Λογαριασμός Σας     Πανελλήνιες Εξετάσεις
''There is always hope...''Βασικό Μενού
Ιωάννης Κανίδης
Αναζητήσεις
Google


Στο Internet
Στο http://7lyk-kallith.att.sch.gr
Εκπαιδευτικά Θέματα

Μαθητές
Μαθητικά Συμβούλια 
Το Σχολείο μας...
Ενημερωθείτε από το
ημερολόγιο του
Σχολείου μαςΠρόσθετες Δραστηριότητες
e-class 7ου ΓΕΛ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣΜπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα
ηλεκτρονικά μαθήματα του Σχολείου
μας πατώντας
εδώ
Στην Αναζήτηση Μαθημάτων, στο πεδίο 
Όνομα Σχολείου, πληκτρολογήστε
7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ και 
επιλέξτε το αντίστοιχο μάθημα.

Εορτολόγιο
Portal Χρηστών
· Home
· Picasa
· Top 10
· Web Links
· Κατηγορίες Θεμάτων
· Ο Λογαριασμός σας
· Παλαιότερα Αρθρα
· Προσωπικά Μηνύματα
· Συστήστε μας
· Υποβολή Αρθρου
Σχολή Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού
ΚοινωνικάAnonymous Αρθρα "

Οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) ανήκουν στην τρίτη βαθμίδα της ανώτερης τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και η διάρκεια των σπουδών σ’ αυτές είναι τετραετούς διάρκειας.Οι Α.Ε.Ν. έχουν ως αποστολή:
Τη δημιουργία αξιωματικών του εμπορικού ναυτικού πλήρως καταρτισμένων με ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική γνώση του αντικειμένου, καθώς και την εξειδίκευση αυτών, βασισμένη στις οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της ναυτιλίας.
Τη συνεργασία μεταξύ τους και με άλλα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού, καθώς και με φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για την επίτευξη του σκοπού τους.
Τη συμμετοχή τους σε προγράμματα εφαρμογής και ανάπτυξης της ναυτικής τεχνολογίας, της διοίκησης και της εκμετάλλευσης του πλοίου.
Τη συμβολή τους στον προσανατολισμό των νέων στο ναυτικό επάγγελμα.Οι απόφοιτοι των ΑΕΝ αποκτούν τίτλο σπουδών τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ταυτόχρονα το δίπλωμα Αξιωματικού Γ' τάξης, Πλοιάρχου ή Μηχανικού Εμπορικής Ναυτιλίας. Οι απόφοιτοι των ΑΕΝ μπορούν να εξελιχθούν σε Β' Πλοιάρχους ή Μηχανικούς και στη συνέχεια σε Α' Πλοιάρχους ή Μηχανικούς, αφού πραγματοποιήσουν θαλάσσια υπηρεσία και να επιμορφωθούν κατάλληλα. Η σταδιοδρομία δεν περιορίζεται μόνο στα πλοία.Οι ΑΕΝ προσφέρουν σύγχρονες και εξειδικευμένες γνώσεις με το σύστημα της εναλλασσόμενης εκπαίδευσης, μεταξύ Σχολής και πλοίου. Η φοίτηση στη Σχολή διαρκεί έξι εξάμηνα, ενώ η πρακτική άσκηση σε πλοίο δύο εξάμηνα. Οι σπουδές στις ΑΕΝ περιλαμβάνουν παρακολούθηση θεωρητικών μαθημάτων, πρακτική άσκηση σε αντίστοιχα εργαστήρια, καθώς και εκπαίδευση με τη βοήθεια προσομοιωτών.
·Το επάγγελμα του Αξιωματικού του Εμπορικού Ναυτικού είναι από τα καλύτερα αμειβόμενα παγκοσμίως
·Υψηλοί μισθοί σε μικρές ηλικίες
.Μπορείς να εξασφαλίσεις χρήματα από τη δωρεάν εν πλω διαμονή και διατροφή
.Ο μισθός του Γ’ Πλοιάρχου και Γ’ Μηχανικού υπερβαίνει τα € 3.000
.Ο μισθός του Β’ Πλοιάρχου και Β’ Μηχανικού υπερβαίνει τα € 5.700
·Ο μισθός του Α’ Πλοιάρχου και Α’ Μηχανικού υπερβαίνει τα € 7.400
·Έχεις ταχύτατη επαγγελματική εξέλιξη
·Μπορείς να προαχθείς από τη θέση του Γ’ Πλοιάρχου ή Μηχανικού σε Β’ Πλοίαρχο ή Μηχανικό με 24 μήνες θαλάσσιας υπηρεσίας
·Μπορείς να προαχθείς από τη θέση του Β’ Πλοιάρχου ή Μηχανικού σε Α’ Πλοίαρχο ή Μηχανικό με 36 μήνες θαλάσσιας υπηρεσίαςήθεια προσομοιωτών.
Μεταφορά στο Πολεμικό Ναυτικό
Όσοι από τους ανωτέρω δεν έχουν κατανεμηθεί στο Πολεμικό Ναυτικό, μεταφέρονται από τα Στρατολογικά Γραφεία αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν αίτησης των ενδιαφερομένων στον Κλάδο αυτό και δεν επιτρέπεται στο μέλλον η μεταφορά τους σε άλλο Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων. Η μεταφορά πραγματοποιείται οποτεδήποτε, από την απόκτηση των απαιτούμενων λόγων και μέχρι την προηγουμένη της ημερομηνίας κατάταξης ή επανακατάταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις, διενεργείται δε ανεξαρτήτως εάν οι ενδιαφερόμενοι το επιθυμούν και εφόσον έχουν προϋπηρεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις, μόνο εφόσον η πραγματική στρατιωτική υπηρεσία που έχουν εκπληρώσει δεν υπερβαίνει τους 3 μήνες.
Προσωρινή Απόλυση
Οι πτυχιούχοι Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού που κατατάσσονται για πρώτη φορά στο Πολεμικό Ναυτικό μετά την 1η Ιανουαρίου 2002, μπορούν, εφόσον επιθυμούν, να απολυθούν προσωρινά από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συμπλήρωση πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας 12 μηνών οι υπόχρεοι πλήρους θητείας και 8 μηνών οι υπόχρεοι μειωμένης θητείας δωδεκάμηνης διάρκειας και αφού προηγουμένως εξαγοράσουν ή ζητήσουν και εγκριθεί η άρση των πρόσθετων στρατιωτικών υποχρεώσεων που τυχόν υπέχουν. Εφόσον δεν επιθυμούν την εξαγορά ή την άρση τους υποχρεούνται να τις υπηρετήσουν μετά την εκπλήρωση της ανωτέρω πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας, οπότε και απολύονται προσωρινά.
Οριστική Απόλυση
Η προσωρινή απόλυση καθίσταται οριστική, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώσουν οποτεδήποτε εντός πενταετίας από την ημερομηνία προσωρινής απόλυσης θαλάσσια υπηρεσία τουλάχιστον 36 μηνών σε εμπορικά πλοία, με ελληνική ή ξένη σημαία συμβεβλημένα μα το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο. Για τη συμπλήρωση της παραπάνω θαλάσσιας υπηρεσίας προσμετράται ο χρόνος επιτυχούς φοίτησης στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και θαλάσσια υπηρεσία έως 12 μηνών, που αποκτάται σε εμπορικά πλοία υπό ξένη σημαία, εφόσον εξαγοραστεί ασφαλιστικά στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο.

"
 
Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Κοινωνικά
· Νέα 7lykkall


Πιο δημοφιλής είδηση για Κοινωνικά:
Ηθη και Εθιμα του Πασχα στον Κοσμο

Article Rating
Average Score: 4
Αριθμός Ψήφων: 5


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad

Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας

Associated Topics

ΓενικάΕκπαιδευτικά ΘέματαΕξετάσειςΚοινωνικάΟικονομικάΠολιτισμός