''There is always hope...''Ιωννης Κανδης
Google


Internet
http://7lyk-kallith.att.sch.gr

Μαθητικ Συμβολια 
...
Ενημερωθετε απ το
ημερολγιο του
Σχολεου μαςe-class 7Μπορετε να αποκτσετε πρσβαση στα
ηλεκτρονικ μαθματα του Σχολεου
μας πατντας
εδ
Στην ναζτηση Μαθημτων, στο πεδο 
νομα Σχολεου, πληκτρολογστε
7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΛΛΙΘΕΣ και 
επιλξτε το αντστοιχο μθημα.

Portal
· Home
· Picasa
· Top 10
· Web Links
· 
· 
· 
· 
· 
· 
; ;
 &

Πολλο νθρωποι στον πλαντη συνεχζουν να αρνονται την εξελικτικ θεωρα - παρ τι το 2009 χει κηρυχθε «τος Δαρβνου»- με τους λληνες να εναι ανμεσα στους πρτους αμφισβητες.

«Η εγκκλιος παιδεα των συμπολιτν μας πασχε ανκαθεν, και με δεδομνο την ελχιστη βιολογα που διδσκονται, σε συνδυασμ με την υπρμετρη διδασκαλα των θρησκευτικν, θα μου προκαλοσε εντπωση το αντθετο- να μασταν δηλαδ τοιμοι να αποκηρξουμε τη δημιουργα της φσης με τη βιβλικ της κδοση και με τη “μοντρνα” λογικ της, δηλαδ αυτ του νομονος σχεδιασμο», δηλνει στα «ΝΕ» ο κ. Χρστος Λοης, πρεδρος του Τμματος Βιολογας του Πανεπιστημου Κρτης.


Η επιστημονικ κοιντητα χει αποδεχθε την ορθτητα και τη σημασα του Δαρβνου στην κατανηση του κσμου, η Ρωμαιοκαθολικ Εκκλησα ανακονωσε πως εναι συμβατ με τη χριστιανικ πστη και η γγλικανικ του... ζτησε συγγνμη. Η Ορθδοξη Εκκλησα δεν χει πρει επισμως

ΠΝΩ ΠΟ ΤΙΣ ΗΠ
Η Ελλδα ξεπερν σε εππεδα αποδοχς της εξελικτικς θεωρας μνο τις ΗΠ και την Τουρκα
θση- και σμφωνα με διεθν ρευνα, που γινε το 2006 για το περιοδικ «Νew Scientist», σχεδν οι μισο λληνες αμφισβητον ακμη τον Δαρβνο.

π τους ερωτηθντες μνο το 54% συμφωνε με την εξελικτικ θεωρα, εν 150 χρνια μετ την πρτη κδοση της «Καταγωγς των Ειδν» να ποσοστ 29% υποστηρζει τι δεν εχε δκιο και το υπλοιπο 18% δηλνει τι δεν γνωρζει. Χαρακτηριστικ εναι μλιστα τι απ τις 19 χρες που διεξχθη η ρευνα, η Ελλδα ξεπερν σε εππεδα αποδοχς της εξελικτικς θεωρας μνο τις ΗΠ- που εναι γνωστ η διαμχη της εξλιξης με τον «ευφυ σχεδιασμ», σμφωνα με τον οποο κποια αντερη μορφ νοημοσνης κινε τα νματα στο Σμπαν- και τη γειτονικ Τουρκα. γνοια και σγχυση
Για τον κ. Λοη το πιο εντυπωσιακ στοιχεο της «σχσης» των Ελλνων με τον Κρολο Δαρβνο εναι τι, πως φανεται, το πρβλημα δεν εναι πως δεν τον αποδχονται- πως συμβανει σε λλες χρες- αλλ τι δεν γνωρζουν τι πρσβευε. Για την γνοια και τη σγχυση που επικρατε η εξγηση σμφωνα με την κ. Λουκα Πρνου, βιολγο- εκπαιδευτικ και διδκτορα του Πανεπιστημου θηνν, εναι απλ: «λοι οι μαθητς που τλειωσαν το σχολεο πριν απ το 1999 και δεν φοιτοσαν στη Β Δσμη δεν διδχθηκανποτ τη θεωρα της εξλιξης του ανθρπου. λλ και μετ το 2000καννας μαθητς του λυκεου δεν διδσκεται χι μνο την εξλιξη του ανθρπου αλλ γενικ την εξελικτικ θεωρα». Ο κ. ντνης Γεωργολας, αναπληρωτς καθηγητς Κοινωνιολογας και Κοινωνικς νθρωπολογας στο Πανεπιστμιο Κρτης, επισημανει τι: «Δεν εναι σε θση λοι να ελγξουν τη θεωρα της εξλιξης. υτ φυσικ δεν σημανει τι δεν χουν τι δεν πρπει να χουν γνμη. Η γνμη μως αυτ δεν εναι γνση επειδ διαμορφνεται απ εξω-επιστημονικος παργοντες, οι οποοι ξεπερνον τη θεωρα και το φσμα των γεγοντων στα οποα αναφρεται και στα οποα στηρζεται».

σον αφορ την απντηση στο ερτημα γιατ ο Δαρβνος συνεχζει να προκαλε συγκροσεις και αμφισβητεται απ μεγλα κομμτια της κοινωνας, υποστηρζει τι «η απντηση μπορε να εναι απλοκ, δηλαδ τα θρησκευτικ αισθματα κποιου πιο σνθετη, για παρδειγμα η λλειψη ειδικς παιδεας - πιο πιθαν- ο συνδυασμς και των δο. Δυστυχς, λα αυτ δσκολα θα εξαλειφθον απ την ελληνικ κοινωνα», υποστηρζει ο κ. Λοης.


«Η Ορθδοξη Εκκλησα δεν καταδκασε ποτ τις απψεις του»

ΣΤΙΣ «ΚΤΗΓΟΡΙΕΣ» που χουν διατυπωθε για τον ρλο που διαδραμτισε η Εκκλησα στην αμφισβτηση της Θεωρας της Εξλιξης, ο αρχιμανδρτης Τιμθεος νθης, γραμματας της Συνοδικς Επιτροπς Τπου, Δημοσων Σχσεων και Διαφωτσεως της Εκκλησας της Ελλδος, δηλνει: «Η Ορθδοξη Εκκλησα δεν καταδκασε ποτ τις απψεις του Δαρβνου.

Γνωρζει την εξλιξη, αυτ που ο νθρωπος γνωρζει προκειμνου να οδηγηθε στην τελεωσ του. λλωστε ο μνος τλειος νθρωπος που ρθε στη Γη ταν ο Χριστς». Συμπληρνει δε τι «η εξλιξη δεν γνεται σε μια μρα. Καθεμα απ τις ξι ημρες που αναφρονται στη Γνεση τι χρειστηκαν για τη δημιουργα του κσμου ισοδυναμε με 1.000

χρνια. Ουσιαστικ αυτ που καθορζεται εναι η βοληση του Κυρου να δημιουργσει τον κσμο, χι ο χρνος που χρειστηκε».

Για τον πατρα Τιμθεο, «δεν μπορομε να απομακρυνθομε απ καμα επιστημονικ θεωρα. Μπορομε να τη σκεφθομε, να την κρνουμε αλλ χι να την απορρψουμε. Δεν πρπει να ξεχνμε τι ο Θες δωσε τη λογικ στον νθρωπο και δεν μπορομε να γνωρζουμε τι βαλε στο μυαλ το καθενς με σκοπ να το αποκαλψει στους υπλοιπους». κμη και στην ιδα τι ο νθρωπος κατγεται απ τον πθηκο, η οποα προκλεσε μεγλες αντιδρσεις στη θρησκευτικ κοιντητα παγκοσμως, αφο ταν αντθετη με τη δημιουργα του ανθρπου κατ εικνα και καθ ομοωσιν, ο αρχιμανδρτης δηλνει με απλ λγια: «Μα ταν φυσικ ο νθρωπος, ο οποος παλαιτερα ζοσε εκτεθειμνος στο φυσικ περιβλλον, να εχε τρχες για να προστατευθε απ το κρο. ταν η Εκκλησα κνει λγο για κατ εικνα και καθ ομοωσιν, εννοε τι ο Θες δωσε στον νθρωπο τσσερα χαρακτηριστικ που τον διαφοροποησαν απ τα υπλοιπα πλσματα, το κοινωνικ, το κυριαρχικ, το λογικ και το αυτεξοσιο». ντιστροφ της φυσικς ιστορας
Ο κ. Γεωργολας υπογραμμζει τι «η επιφυλακτικ στση πολιτν του οικονομικ προηγμνου κσμου- και προφανς των Ελλνων- οφελεται σε παργοντες που δεν αφορον την δια την επιστημονικ θεωρα, αλλ σχετζονται με τις κοινωνικς της καταχρσεις. Οφελεται επσης στο τι δεν εναι γνωστ η ανθρωπολογικ θεωρα του Δαρβνου. Στα τελευταα κεφλαια του ργου δεχνει τι η ανθρωπολογα και η ανθρπινη ιστορα αποτελον την αντιστροφ της φυσικς ιστορας, που επικρατον οι δυναττεροι οργανισμο. Η ανθρπινη κοινωνα δημιουργεται ταν να απ τα πρωτεοντα θηλαστικ, για λγους που προφανς απορρουν απ τον μηχανισμ της επιλογςπροσαρμογς, δημιουργε συστματα προστασας των αδνατων μελν της ομδας. Η ιστορα λοιπν της ανθρωπτητας και της κοινωνας αρχζει ως η τρπον τιν αντιστροφ της φυσικς ιστορας».

 
Article's Poll
[ | ]

0
·  &
·  7lykkall


& :

Article Rating
Average Score: 5
: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


 

Associated Topics

  &

Sorry, Comments are not available for this article.