Αρχική     Νέα     Επικοινωνία     Ο Λογαριασμός Σας     Πανελλήνιες Εξετάσεις
''There is always hope...''Βασικό Μενού
Ιωάννης Κανίδης
Λίγα Λόγια
Αναζητήσεις
Google


Στο Internet
Στο http://7lyk-kallith.att.sch.gr
Εκπαιδευτικά Θέματα

Μαθητές
Μαθητικά Συμβούλια 
Το Σχολείο μας...
Ενημερωθείτε από το
ημερολόγιο του
Σχολείου μαςΠρόσθετες Δραστηριότητες
e-class 7ου ΓΕΛ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣΜπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα
ηλεκτρονικά μαθήματα του Σχολείου
μας πατώντας
εδώ
Στην Αναζήτηση Μαθημάτων, στο πεδίο 
Όνομα Σχολείου, πληκτρολογήστε
7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ και 
επιλέξτε το αντίστοιχο μάθημα.

Εορτολόγιο
Portal Χρηστών
· Home
· Picasa
· Top 10
· Web Links
· Κατηγορίες Θεμάτων
· Ο Λογαριασμός σας
· Παλαιότερα Αρθρα
· Προσωπικά Μηνύματα
· Συστήστε μας
· Υποβολή Αρθρου
Σελήνη & Ήλιος
Update by U.S. Naval Observatory

Click here for more information
Moon
Update by NASA Goddard Space Flight Center

Click here for a larger image
Sun

Block created for PHPNuke 6 .0 by Chris Karakas

RSS e-Emph@sis Το ηλεκτρονικό Περιοδικό του ΠΣΔ
Υπάρχει πρόβλημα επί του παρόντος με τις επικεφαλίδες του κόμβου
RSS Σαν Σήμερα από το ΠΣΔ...
·last page

" target="new">Object Not Found

Διαβάστε περισσότερα ...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Οικονομικάisaakidi Αρθρα "

Η κρίση ξεκίνησε το 2001, όταν έσκασε η φούσκα του Ίντερνετ. Για να προστατεύσει τους επενδυτές, ο Αλαν Γκρίνσπαν, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, αποφάσισε να προσανατολίσει τις επενδύσεις προς την αγορά ακινήτων.


Ακολουθώντας μια πολιτική χαμηλών επιτοκίων και χρηματοπιστωτικών εξόδων, ενθάρρυνε τους χρηματομεσίτες και τους κτηματομεσίτες να πείσουν έναν όλο και αυξανόμενο αριθμό πελατών να επενδύσει στην «πέτρα». Έτσι, δημιούργησε το σύστημα των «sub primes», δηλαδή, των πιστώσεων με βάση την υποθήκη, υψηλού ρίσκου και με κυμαινόμενο επιτόκιο, οι οποίες απευθύνονταν κυρίως στα φτωχότερα στρώματα.

Η κατάληξή της [οικονομικής κρίσης] εξαρτάται πλέον από την ικανότητα των ασιατικών οικονομιών να πάρουν τη σκυτάλη από την Αμερική. Αυτό, όμως, θα αποτελέσει μια νέα ένδειξη της παρακμής της Δύσης, η οποία θα προοιωνίζεται τη μετατόπιση του κέντρου της παγκόσμιας οικονομίας από τις ΗΠΑ στην Κίνα.
Η οικονομική κρίση είναι η σοβαρότερη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, λέει ο Αλ.Γκρίνσπαν

 

Στην πολιτική χαμηλών επιτοκίων του Γκρίνσπαν αποδίδουν πολλοί τη «φούσκα» στις αγορές

Ουάσινγκτον

Η παρούσα οικονομική κρίση μπορεί να θεωρηθεί η σοβαρότερη από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, εκτιμά ο πρώην πρόεδρος της Fed Αλαν Γκρίνσπαν, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στους Financial Times.

«Η σημερινή οικονομική κρίση στις ΗΠΑ θα θεωρηθεί μάλλον η σοβαρότερη από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Θα τερματισθεί όταν θα σταθεροποιηθούν οι τιμές στην αγορά ακινήτων και μαζί με αυτές οι τιμές των τραπεζικών προϊόντων που συνδέονται με ενυπόθηκα δάνεια. Η κρίση αυτή θα αφήσει πίσω της μεγάλο αριθμό θυμάτων. Το σύστημα αποτίμησης του κινδύνου που ισχύει σήμερα θα πληγεί σημαντικά» εκτιμά ο Αλαν Γκρίνσπαν, που ήταν επικεφαλής της Fed από το 1987 μέχρι το 2006
«Αλλά ελπίζω ότι ένα από τα θύματα δεν θα είναι το σύστημα αμοιβαίας επιτήρησης [από τους παράγοντες του χρηματοπιστωτικού τομέα] και γενικότερα η χρηματοπιστωτική αυτορύθμιση ως θεμελιώδης μηχανισμός εξισορρόπησης του χρηματοπιστωτικού τομέα» αναφέρει.

Ο πρώην πρόεδρος της Fed, στον οποίο αποδίδεται και η απαρχή της κρίσης του τομέα των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων εξαιτίας της πολιτικής των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων που ακολούθησε η Fed στο διάστημα 2001-2004, θεωρεί επίσης ότι δεν θα υπάρξει ποτέ ένα τέλειο σύστημα αποτίμησης κινδύνων.

«Η διαχείριση του κινδύνου δεν θα φθάσει ποτέ σε επίπεδο τελειότητας. Θα υπάρχει πάντοτε ένα σημείο όπου θα αποτυγχάνει, φέρνοντας στο φως μια ενοχλητική αλήθεια και προκαλώντας μια απροσδόκητη και σκληρή απάντηση» σημείωσε.

«Είναι σημαντικό, δηλαδή ουσιαστικό, κάθε μεταρρύθμιση και προσαρμογή στη δομή των αγορών και τη ρύθμισή τους, να μην θέτει υπό αμφισβήτηση τις πιο αξιόπιστες και αποτελεσματικές μας ασπίδες απέναντι στις αδυναμίες της οικονομίας, δηλαδή την ευελιξία των αγορών και τον ελεύθερο ανταγωνισμό» συμπλήρωσε.

ΔΝΤ: Η κρίση επιδεινώνεται

Μιλώντας σε συνέδριο του ΟΟΣΑ, στο Παρίσι, ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν τόνισε ότι η κατάρρευση της Bear Stearns δείχνει ότι η παγκόσμια χρηματοικονομική κρίση είναι περισσότερο σοβαρή και εκτεταμένη απ' ότι πίστευαν οι περισσότεροι, ακόμα και μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες.

«Η χρηματοοικονομική κρίση που ξεκίνησε στις ΗΠΑ είναι πιο σοβαρή και περισσότερο διεθνής απ' ότι ήταν πριν από λίγες εβδομάδες» είπε.Οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγάλοι. Το οικονομικό περιβάλλον επιδεινώνεται ακόμα. Τα προβλήματα των ΗΠΑ θα επηρεάσουν άλλες οικονομίες και θα απαιτηθεί μία 'παγκόσμια απάντηση'» υπογράμμισε.

Η Ευρώπη θα γλιτώσει, λέει ο Χ.Αλμούνια

Η αμερικανική οικονομία «επιβραδύνει και εισέρχεται μάλλον σε περίοδο ύφεσης» όμως η Ευρώπη θα πρέπει να γλιτώσει, υποστήριξε ο Ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών Χοακίν Αλμούνια, σε ομιλία του στο περιθώριο μιας συνεδρίασης του Οργανισμού για τη Συνεργασία και την Οικονομική Ανάπτυξη.

«Η αβεβαιότητα αυξάνεται ενώ οι αναταράξεις στις χρηματαγορές συνεχίζουν να καθιστούν πιο εύθραυστο το σύστημα», πρόσθεσε ο Αλμούνια μιλώντας στο περιθώριο της διάσκεψης του Οργανισμού με θέμα της μεταρρυθμίσεις των δομών της Ευρώπης.

«Η τιμή του πετρελαίου καταγράφει ρεκόρ και ακολουθούν οι άλλες πρώτες ύλες», υπενθύμισε.

"
 
Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Οικονομικά
· Νέα 7lykkall


Πιο δημοφιλής είδηση για Οικονομικά:
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad

Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας

Associated Topics

ΓενικάΚοινωνικά

Sorry, Comments are not available for this article.