''There is always hope...''Ιωννης Κανδης
Google


Internet
http://7lyk-kallith.att.sch.gr

Μαθητικ Συμβολια 
...
Ενημερωθετε απ το
ημερολγιο του
Σχολεου μας


e-class 7Μπορετε να αποκτσετε πρσβαση στα
ηλεκτρονικ μαθματα του Σχολεου
μας πατντας
εδ
Στην ναζτηση Μαθημτων, στο πεδο 
νομα Σχολεου, πληκτρολογστε
7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΛΛΙΘΕΣ και 
επιλξτε το αντστοιχο μθημα.

Portal
· Home
· Picasa
· Top 10
· Web Links
· 
· 
· 
· 
· 
· 

Ο ηρωικς εκπαιδευτικς Ιωννης Κανδης, δδασκε για 45 χρνια στο σχολεο του Μπεσλν και λοι τον αγαποσαν τσο, που δεν τον φηναν να φγει και να βγει στη σνταξη! τσι εκενος βρθηκε μαζ τους στα χρια των τρομοκρατν και ταν εκενος που διαμαρτυρταν συνεχς φοβα, προσπαθντας να εξασφαλσει σο το δυνατν περισστερο τους μαθητς του και να πεσει τους τρομοκρτες να ελευθερσουν περισστερους ομρους. 
Ο 74χρονος Γυμναστς, γαζθηκε απ τις σφαρες των τρομοκρατν, μσα στο Γυμναστριο, παλεοντας ως την τελευταα του πνο για τα παιδι του, για το σχολει του...
Eνημρωση 4/9/2004 20:43
μεινε δπλα στα παιδι
Ηρωικ αυτοθυσα του 74χρονου Ιωννη Κανδη στο σχολεο της Βορεου Οσετας www.in.gr

Στο πλευρ των μαθητν μεινε ο 74χρονος Ιωννης Κανδης
θνα
Νεκρς απ τις σφαρες των τρομοκρατν στο μαρτυρικ σχολεο της Βορεου Οσετας πεσε ο 74χρονος ομογενς δσκαλος Ιωννης Κανδης. Οι απαγωγες του επτρεψαν να φγει, μως εκενος ζτησε να μενει στο πλι των μαθητν. Τα δο του παιδι, ο 36χρονος Δημτρης και ο 34χρονος Κωνσταντνος, βρσκονταν σε απσταση 200 μτρων απ το σχολεο...
Σμφωνα με πληροφορες, ο Ιωννης Κανδης πεσε νεκρς απ τις σφαρες των τρομοκρατν ταν προσπθησε να αποσυνδσει ανεμιστρα οροφς που ταν συνδεδεμνος με εκρηκτικ μηχανισμ, στε να σσει τα παιδι που βρσκονταν εκενη την ρα στην αθουσα του γυμναστηρου.
Μετ την αποσνδεση του ανεμιστρα οροφς οι τρομοκρτες στρεψαν τα πλα τους εναντον των μικρν παιδιν. Ττε ο Γιννης Κανδης κινθηκε για να προστατεσει τα παιδι και δχθηκε τις σφαρες των απαγωγων.
Η οικογνει του και στην πλη Μπεσλν, αλλ και οι συγγενες του στην Ελλδα, βυθστηκαν στο πνθος και ανφεραν τι επρκειτο για ναν Ελληνα με ψυχ, ο οποος παρ το γεγονς τι εχε συνταξιοδοτηθε επλεξε να εργαστε στο σχολεο.

Στον Γιννη Κανδη εχε προταθε αμσως μετ την κατληψη του σχολικο συγκροτματος απ τους τρομοκρτες να αποχωρσει, αυτς μως επλεξε να παραμενει δπλα στα παιδι...


ΕΦΥΓΕ ΣΝ ΗΡΩΣ Ο ΓΙΝΝΗΣ ΚΝΙΔΗΣ
Θεσσαλονκη, 4 Σεπτεμβρου 2004
νεπωτη θλψη χει προκαλσει ο θνατος του 74χρονου ομογεν Γιννη Κανδη, ο μεγαλτερος σε ηλικα μηρος των τρομοκρατν στο Μπεσλν. Ο πολυαγαπημνος σε λους δσκαλος γυμναστικς φυγε σαν ρωας υπερασπιζμενος τα παιδι που λτρευε, αφνοντας την τελευταα του πνο στο σχολεο που γενις και γενις μεγλωσαν στα χρια του.
«Υπρχει ελληνικ ψυχ και στη Ρωσα. Ο Γιννης Κανδης φυγε σαν ρωας και τσι θα θλαμε να τον θυμονται λοι οι λληνες». υτ ταν τα πρτα λγια του ανιψιο του κ. Ισλανδη στο ΜΠΕ μετ την επιβεβαωση της θλιβερς εδησης του θαντου του Γιννη Κανδη. πως μας επε το πτμα του αναγνρισαν σμερα στις 16.00 τοπικ ρα οι δο γιοι του Δημτρης και Κστας σε νεκροτομεο του Μπισλν. παρηγρητη και η κρη του Σοφα που δεν μποροσε να πει στο Μπισλν απ το Εσεντουκ που μνει.
δη απ χθες το βρδυ εχαν μθει απ αυτπτες μρτυρες τι ο πατρας τους εχε πυροβοληθε απ τους τρομοκρτες λγη ρα πριν μπουν οι ρσοι στρατιτες στο σχολεο. Σμφωνα με πολλς μαρτυρες ο Γιννης Κανδης χι μνο αρνθηκε να βγει απ το σχολεο, ταν του προτθηκε, αλλ υπερασπστηκε τελικ μχρι θαντου λους τους ομρους. ταν αυτς που κθε φορ ατρμητα τα βαζε με τους τρομοκρτες και διαμαρτυρταν για κθε βιαιοπραγα τους.
Τελικ δεν τον πρδωσε η καρδι του, απ την οποα πασχε. Το νμα της ζως του κοψαν οι σφαρες των τρομοκρατν στο γυμναστριο, ταν ο διος αντιλφθηκε τι πνε να πυροδοτσουν τα εκρηκτικ για να ανατινξουν το σχολεο. Προσπθησε να τους εμποδσει και αυτ του στοχισε τη ζω. Το πυροβλησαν στο στθος. σοι βρθηκαν εκενη την ρα εκε λνε τι αν υπρχουν επιζντες αυτ οφελεται και στον πολυαγαπημνο δσκαλ τους.
ξερε συνειδητ τι κανε ο Γιννης Κανδης. Ο θνατς τους αντανακλ λη του τη ζω. νθρωπος με αρχς, με αξιοπρπεια. Γνσιος αγωνιστς λνε σοι τον γνριζαν. Το νειρ του ταν να ρθει στην Ελλδα, κτι που γινε στις αρχς τις δεκαετας του 90. ζησε περπου δο χρνια στη Σταυροπολη της Θεσσαλονκης. Τελικ επστρεψε στο Μπισλν το 1993 συναισθανμενος τι εχε τις δυνμεις να προσφρει στο τπο. Προτμησε να εργαστε μχρι την τελευταα στιγμ, αν και προ πολλο μποροσε να απολαμβνει την ρεμη ζω του συνταξιοχου. Δεν ταν ο τρπος ζως που του ταριαζε.
φυγε σαν ρωας με δυνατ ελληνικ ψυχ. υτς εναι ο καλτερος επικδειος για τον Γιννη Κανδη.
Δ. Ριμπ ΜΠΕ


Παιδεα Κεμενα για τα ιδεδη της Παιδεας
Συντχθηκε απ το κ. Μιχλη Παντολα   
Παρασκευ, 29 Μιος 2009
 
Κυρες και κριοι Βουλευτς,
 
Πριν υποστηρξω την υπ συζτηση επκαιρη επερτηση για θματα εκπαδευσης, θεωρ χρος μου ως λληνας Βουλευτς και εκπαιδευτικς να αναφερθ στον ομογεν δσκαλο-σμβολο, τον Ιωννη Κανδη, ο οποος δολοφονθηκε μσα στο σχολεο του κατ την πρσφατη τρομοκρατικ επθεση στο Μπεσλν της Βρειας Οσετας. Μαζ με την κφραση των συλλυπητηρων προς τους οικεους του επιθυμ να καταθσω στη μνμη του το βαθτατο σεβασμ μου, γιατ με το θνατ του επλεξε να προσδιορσει κατ τρπο συγκλονιστικ το περιεχμενο της αυταπρνησης, της αφοσωσης στο καθκον και της υπρτατης θυσας.
 
νας λληνας της διασπορς προβη σε μια πρξη πρωτοφαν για τα σημεριν δεδομνα και το αξιακ μας σστημα, καταξινοντας και με αυτν τον τρπο την ιστορικ του πατρδα πολ πραν των συνρων της. Το Υπουργεο Παιδεας, συνεργαζμενο με τις ομοσπονδες των εκπαιδευτικν, τα πανεπιστμια, τα ΤΕΙ και λλους φορες, εκτιμ τι οφελει τη σπνια αυτ πρξη αυτοθυσας να την τιμσει δεντως και να την προβλλει στη να γενι, πραν των λλων, και ως διαδικασα γνσης και συνειδητοποησης της οικουμενικτητας του ελληνισμο. Ο αεμνηστος δσκαλος Ιωννης Κανδης αποτελε αναπσπαστο μλος της ελληνικς εκπαιδευτικς κοιντητας.
 
Με αφορμ, επσης, το γεγονς τι η σημεριν συζτηση συμππτει με την πρτη εβδομδα λειτουργας των σχολεων, νομζω τι εναι πρπον, πρτα και κρια, εμες εδ απ τη Βουλ των Ελλνων να στελουμε τις θερμς μας ευχς προς λους τους εκπαιδευτικος, τους γονες και τους μαθητς που φοιτον στα σχολεα μας, εντς και εκτς Ελλδας, για γνιμη και δημιουργικ σχολικ χρονι.

Copyright © by 7th GEN LYKEIO KALLITHEAS All Right Reserved.

Published on: 2009-12-23 (3391 )

[ ]